Домашна съкровищница: Как да съхранявате и поддържате красиви своите сребърни гривни

1
127
Добави коментар
clashbade
clashbade

Почти всяка дама обожава да притежава бижута и има цяла колекция от тях – обеци, колиета, гривни. Тя се допълва и от всеки друг аксесоар, който има ролята да фокусира вниманието върху себе си, независимо от тоалета.

Именно така представителките на нежния пол успяват да изпъкнат със своята индивидуалност, да заявят присъствието си и да подчертаят личния си вкус. Част от ритуала на самата употреба на накити се състои и в тяхното поддържане, подредба и съхранение. Няма нищо по-приятно всяка сутрин да поставяш любимото си украшение.

И за да се превърне този ритуал в безценно преживяване, погрижете се за условията и средата на вашите бижута.

Поставка върху тоалетката  

Имате ли тоалетка в спалнята? Ако отговорът е отрицателен, поправете тази грешка – възможно най-скоро. Една жена трябва да разполага със свой кът в жилището, за да прибира в малката съкровищница атрибутите си и козметичните продукти.

Точно върху нея, на видно място, може да поставите изискана стойка за бижута. Сега всички дамски гривни, поръчани онлайн, с лекота ще сваляте и окачвате, когато се прибирате от работа, а след душ на следващия ден ще връщате отново на китката си.

Дискретно изобилие

Предвидливите сред вас вече са решили този въпрос и са поръчали специално чекмедже или шкаф за бижутата в дрешника. Предлагат се и готови органайзери, които безпроблемно се вписват в интериора на дома.

Разбира се, по-сръчните могат да се отдадат и на творчески следобед през уикенда, в който да сътворят поставка от стара рамка за картина или снимки. Табло, стара ракета или несесер с джобове могат да изпълняват същата роля, но всичко зависи от въображението ви.

Правилото за сребърните бижута е да са далеч от влага, от директно нагряване и досег с химически вещества. Да, те може и да успеят да се справят с подобен род предизвикателства, но рисковете не са оправдани.

Начин за почистване

Когато все пак с времето се забелязват следи по накитите ви от сребро, вземете мерки, за да възстановите бляскавия им вид.

В специализираните сайтове се продават не само инструменти за почистване, но и необходимата паста, след използването на която те ще възвърнат познатото си излъчване.    

Обикновен препарат за съдове може да бъде полезен в случая. Оставете гривната в концентрат, разтворен с топла вода, а накрая забършете с мека кърпа.

Сода и сол, оцет или паста за зъби са други познати народни средства, които могат да изпълнят намеренията ви и отново да се радвате на нежния цвят на среброто.