Билково отслабване с чай – как може да е толкова лесно

1
144
Добави коментар
clashbade
clashbade

Билките са едни от най-добрите регулатори на здравето

Здравият външен вид е доказателство, че организмът е стабилен и в добро състояние. Всеки килограм наднормено тегло или всеки три килограма, които са натрупани за твърде кратко време (между 10 и 30 дни) са сигнал, че трябва да се предприемат действия за регулиране на метаболизма. Разбира се, по разумен и безвреден начин. Такъв е – билково отслабване с чай.

Билки

Билките са богатсвото на природата и здраве за всеки жив организъм. Но при използването им също има правила и зависимости. Не всички билки са съвместими, за да ги използваме заедно. Важно правило е и количеството на билките според начина на извличане на полезните им свойства – воден извлек, маслен извлек, спиртен извлек.

Билкови рецепти

Ето няколко билкови рецепти за отслабване:

Rp/
Зърнастец – 100 гр
Глухарче – 100 гр
Гръмотрън – 100 гр
Хвощ – 100 гр
Копър – 50 гр

Начин на приготвяне и употреба:

В 600 мл кипяща вода се поставят 1-2 супени лъжици от сместа. Вари се три минути, кисне 60 минути и се прецежда. От отварата се приема три пъти дневно по 150-180 мл преди хранене.

Друга билкова рецепта за сваляне на килограми:

Rp/
Гръмотрън – 100 гр
Роза – 30 гр
Девесил – 80 гр
Зърнастец – 600 гр
Лен – 40 гр
Резене – 100 гр

Тези билкови комбинации са от рецептурника към книгата „Природна аптека“ на д-р Димитър Памуков.

 Билкова рецепта за отслабване с доказана ефективност

Най-популярните билки за сваляне на килограми са: глухарче, гръмотрън, роза, червена боровинка, сладък корен, кориандър, зърнастец, царевична коса, омайниче, когато са съчетани в точна пропорция за всяка една от лечебните растения. Като при всяка билкова рецепта така и тази за регулиране на метаболизма има своите зависимости. Посочената билкова комбинация е на Лактеса. За използване чрез воден извлек – чай, запарка или накисване.

Мнения за препоръчвания билков регулатор

Представяме ви няколко снимки, които извадихме от коментари във фейсбук групи, защото може да ви бъдат полезни.

 

 

 

5. Аптеки, в които може да намерите билков регулатор за отслабване Лактеса

Билковият регулатор на килограми Лактеса се предлага в аптеките: „Нове“, „Нота бене“, „Профарма“, Вис Виталис“, „Детелина“, „Фрамар“ както и в уеб сайтовете им. Разбира се и в много други аптеки и магазини за здравословно хранене, дрогерии и билкови аптеки може да намерите чаят за отслабване или чаят за детоксикация.

Как може да е толкова лесно отслабването?

Пием вода, пием течности и това е задължително, за да сме живи и здрави. Особено през лятото, количеството на течности е важно да се увеличи. Част от тях просто заменяме с чай, който има функцията да регулира метаболизма и килограмите ни.

Пиеш и отслабваш – това е всичко! Просто – пиеш чай!

Толкова е лесно с Лактеса, защото чаят на Лактеса е дозиран предварително, не е нужно ние да го правим. Да измерваме грам по грам всяка билка от рецептата.
Да обикаляме пазари и билкови аптеки, за да осигурим тези билки които са в рецептата. А също едно голямо предимство е, че е пакетиран във филтърни пакетчета – запарваме сутрин нужната доза за деня, наливаме го в любимото ни шише и си имаме нужното питие за целия ден.
Чаят може да се пие и студен и топъл. Затова избираме дали да го съхраним в шише или термос. Изхърляме пакетчетата без да се нервираме, че билките са полепнали по съда, в който сме направили чая и дали няма да запушат мивката. Спестява ни време, защото чаят във филтърните пакетчета на Лактеса е фино смлян и времето за извлекът на нужните ни съставки е 10 минути.

Разбира се, ако разполагате с времето и търпението, може да си набавите нужните билки и сами, вместо да купувате готов продукт.

Потърсете по аптеките следните билки: глухарче, гръмотрън, роза, червена боровинка, сладък корен, кориандър, зърнастец, царевична коса, омайниче.

След това ги смесете. Следващият процес е да ги смелите. А след това много важно е и да ги съхранявате правилно, за да не се овлажнят, замърсят, да съберат молци или други насекоми, да следите срока на годност, да си отмервате нужните грамажи всеки път при приготвянето и т.н.

Ако не ви се занимава с всичко това или не разполагате с такова време и нерви, потърсете в аптеките и онлай – билковия регулатор на метаболизма или консултантите на Лактеса във фейсбук страницата им.

И… толкова е лесно – сутрин приготвяте за 10 минути, през деня пиете и отслабвате. Дори няма да усетите как сте възтановили тялото си до здравословен външен и вътрешен вид.

Как да определим дали някой е дебел или не?

Може сами да определите дали сте с наднормено тегло или не по следната формула:

За жени: Стандартно тегло в кг = ръст в сантиметри – 105

или
височина 160 см – 105 = 55 кг

За мъже: Стандартно тегло в кг = ръст в сантиметри – 100

или
височина 160 см – 100 = 60 кг

Критерии за наднормено тегло:

10% над стандартното тегло – леко наднормено тегло
20 % над стандартното тегло – лека пълнота
30% над стандартното тегло – средна пълнота
50% над стандартното тегло – тежка пълнота

Още критерии за пълнота:

за жени:

леко пълна талия – 70 см.
следно пълна талия – над 80 см.
много пълна талия – над 88 см.

За мъже:

леко пълна талия – 83 см.
следно пълна талия – над 94 см.
много пълна талия – над 102 см.

Каква е безопасната скорост за отслабване?

Не бъдете нетърпеливи в процеса на отслабване. Това само ще удължи процеса и ще ви отдалечи от резултати. Бързото отслабване ще ви причини дискомфорт, разбъркване на хормоните и метаболизма. Здравословната безопсна скорост на отслабване е от 0.75 – 1.5 кг. на седмица. Следователно това прави от 3 до 6 кг на месец.

Съвети

Когато решите да се възползвате от този лесен начин за регулиране на килограмите, какъвто е билковото отслабване с чай, помислете или се консултирайте със специалисти и за това дали не се нуждаете също и от детоксикация. Защото успешно може да съчетаете пречистването на организма (детокс) със свалянето на килограми (отслабване). Такъв подход ще ви осигури защита от йо-йо ефекта, който е често срещан – свалените килограми да се натрупат отново. Още подробности на lactessa.com или пишете на [email protected]. Подходящ за мъже и жени.

билково отслабване

 

билково отслабване

автор Мария Евгениева