Как да намерим по-стара версия добавка?

1
150
Добави коментар
prodavalnik.top
prodavalnik.top

Често се налага борба с по-стари инсталации на WordPress уебсайтове ,които са занемарени отдавна или просто собственика не е имал възможност например да си вземе нова версия на темата/плъгина и съответно поради това не е обновявал и сайта си с цел да запази работеща системата. Но оставянето на Вашият WordPress базиран уебсайт със стара версия на системата и плъгините ( добавките ), не е добро решение. По-старите версии са по-бавни и са разработвани да са в крак с модата за текущото време. Както всички знаете, в момента скоростта и правилното четене от ботовете е много важно за добро позициониране ( SEO ) в търсачките. Повече за скоростта ТУК <==. Но да се върнем на темата.

В случая имате нужда от приложение със стара версия, което работи в комбинация с друга версия или конкретно тази версия работи с версията а Вапата инсталация и т.н. Независимо каква е причината и нждата, има вариант да се спасите.

Та, как да намерим по-стара версия на плъгин ( разширение / добавка ) / тема ?
1. Изтеглете по-стари версии на плъгини от хранилището на WordPress

1) Отидете в страницата на WordPress.org, секция Plugins / Разширения и потърсете вашия плъгин изпозлвайки търсачката или просто като го напишете в Google ( пример: All in One SEO wordpress ). Гледайте да изписва домейна wordpress.org в линка, защото в други сайтове, опцията в следващата стъпка няма да я откриете!.

2) След като намерите страницата на вашия плъгин, щракнете върху Разширен изглед.

3) Превъртете надолу до предишни версии и изберете желаната от вас версия. Натиснете Изтегляне и сте готови!

Забележка: Имайте предвид, че не всички плъгини се намират в хранилището на WordPress. Ако сте закупили плъгин от уебсайт трета страна, може да не го намерите там.

2. Други варианти:
Връщане към по-стара версия с помощта на плъгин – Можете да позлвате WP Rollback за да върнете предишни версии на плъгинаИзтеглете по-стари версии на плъгини от GitHub – В краен вариант, потърсете плъгина за стари версии в GitHub, може би няма да анмерите всички плъгини или всички версии, но е резервен вариант.