Кокоши трън – лечение с билки

22
Добави коментар
rusenez
rusenez

Кокоши трън – лечение с билки

Когато кокошия трън е на ръката, се лекува по следния начин – запалена цигара се допира до него няколко пъти на ден в продължение на 3-4 дни.

Парченце прясно телешко месо се залива с ябълков оцет в затворен съд. Оставя се да престои 3-4 дни в хладилник. Всяка вечер мястото се накисва в гореща вода с 1-2 кристалчета калиев перманганат. След това върху кокошия трън се поставя месото и се залепва с лейкопласт, за да не се измести. След около 10 процедури кокошия трън излиза.

 

Малко парченце прополис/пчелен клей/ се поставя върху кокошия трън и се превързва.

 

Кисне в гореща вода 10-15 минути. Подрязва се и се намазва 2-3 пъти със стипца на прах.

 

 

Мястото се измива с топла вода и сапун, след което се разчепква с дезинфикцирана игла. Взема се парче от бялото месо на пиле, слага се вечер върху кокошия трън и се превързва. Прави се докато изчезне напълно.

 

Нарязва се кромид лук и се накисва във винен оцет. Престоява 24 часа. Налага се мястото през 2-3 дни.

 

Брадата на кромид лук се отрязва по надълбоко Посолява се месестата част върху брадата. Като пусне бяла течност, се търка върху кокошия трън. Повтаря се няколко пъти сутрин и вечер.

 

Всяка сутрин през април и май кокошия трън се намазва със сок от млечка, а вечер се налага със сол и лимонтузу, разтворени във вода/мокри се кърпа и се слага върху тръна или брадавиците/.

 

Мястото на кокошия трън се разкисва добре в продължение на 1 час с топла сапунена вода и се разчовърква. В суха чашасе капват 3-4 капки лимонов сок и в него се прибавят салицил толкова, докато стане на каша. От сместа с клечка за зъби се поставя върху марля и се прави превръзка. Изпълнява се няколко вечери поред, като превръзката се държи цялата нощ, докато кокошият трън падне.

 

Съдържанието на 1 бутилка оцет/винен / се изсипва в дълбок съд и се затопля. Кракът или ръката се държи в оцета 30 мин. Оцетът не се хвърля. Процедурата се повтаря 3 вечери. Прилага се също при брадавици и мазоли.

 

Взема се воденицата от кокошка, разрязва се, без да се измива, обелва се вътрешното, жълтата ципа. Отрязва се парченцеи се налага върху болното място. Премръзва се. Престоява 24 часа. Сменя се няколко пъти, докато се излекува болното място. Ципата се съхранява в хладилника.  Употребява се също при лекуване на брадавици и мазоли.

Още: Кокоши трън лечение