Бързина на сайта: новият фактор за по-добра позиция в резултатите от търсене в Google

7
Добави коментар
korina
korina

Бързина на сайта: новият фактор за по-добра позиция в резултатите от търсене в Google

Публикувано от Йордан
на 14.11.2009 в
Нови неща

Мат Кътс дава кратко интервю показано във видео в тази статия в Search Engine Land, където обяснява как бързината на зареждане на даден сайт ще става фактор за това как той ще излиза в резултатите от търсене в Google.

На мен ми се стори, че по-скоро става дума за сайтове, които наистина се зареждат бавно и че това не е каквото хората очакват от който и да е сайт. Причина за промените според Кътс са многото хора в Google, които смятат, че Интернет потребителите оценяват бързината на зареждане на сайтовете като част от цялостната оценка за качество на даден сайт и сайтове, които се зареждат по-бързо би трябвало да са по-желани за разглеждане от търсещите. Тази, а и други промени, идват като част от голям ъдейт на търсачката на Google, наречен Caffeine (който бил съобразен с празниците за да не напряга излишно уебмастърите и повечето промени ще дойдат след началото на януари 2009 * мило а?).

Авторът на статията в Search Engine Land споменава, че не трябва да се преувеличава ролята на скоростта на сайта. Въпреки това обаче, на мен ми се струва, че „скорост“ е дума, която доста често се споменава напоследък от Google и възможностите за подобряване на позиции не трябва да се подценяват. Мотото на Chome е скорост, Google пуснаха нов език за писане на системи Go, който според тях е адски бърз, а съвсем наскоро стана публична и Javascript библитеката на Google * Closure.

Бързина, скорост, сега!