Неоперативно лечение на хемороиди | Пророчествата на баба Ванга – предсказания, гадаенеВанга пророчества 2012 предсказания…

41
Добави коментар
radkoaleks
radkoaleks

Лечение на хемороиди : Лечение на полипи : Рак на дебелото черво
 
 
Методите за неоперативно лечение на хемороиди са:
склерозация, замразяване с течен азот, инфраред коагулация, лигиране/пристягане със специални гумени пръстени.

1. Склерозацията се извършва като се инжектира специално вещество в хемороидалната тъкан, което  я умъртвява (некроза)  и предизвиква асептично възпаление. Възможни са възпалителни усложнения след манипулацията, също и болка.

2. Замразяването е метод, при които чрез допиране на сонда с течен азот върху хемороидаланата тъкан се предизвиква некроза , усложненията са както по-горе посочените.

3. Инфраред коагулацията използва светлина, за да предизвика некроза в дълбочина.

4. Лигирането с гумени пръстени се прави като чрез вакуум се засмуква част от хемороидалната тъкан и се пристяга под нея.  

Какви са предимствата на неоперативното лечение на хемороиди?
Предимствата на неоперативното лечение са свързани с това, че то е по-безболезнено, по-щадящо се отнася към една съществуваща и необходима структура, позволява лечението да се води съпка по стъпка, не изисква предварителна подготовка. Например след края на работният ден пациентът посещава кабинета на лекаря отделя 30 минути за сеанса и след това се прибира у дома като продължава да се занимава с ангажиментите си, не се налага да спазва специален режим на хранене и дефекация. Понякога се налага разбира се повече от едно посещение.

Усложнения от оперативно лечение на хемороиди?
Като инвазивен метод оперативното лечение е свързано и с по-широка палитра от възможни усложнения. При него болката е почти закономерна, наблюдават се също възпалителни компликации. Стенозата на ануса е рядко усложнение, но се среща. Дължи се на заместване на аналната лигавица със съединителна тъкан, която е неразтеглива и по този начин пречи на нормалното дефекиране.

Друго усложнение е пролапс на лигавицата, което е свързано с дискомфорт, нарушена континентност и кървене. Тези усложнения се срещат рядко и то при пациенти оперирани в по-напредналите стадии на болестта.

Още важно по темата:

» Диета при заболяване от хемороиди
» Неоперативно лечение на хемороиди
» Няколко начина за лечение на хемороиди
» Билколечение на хемороиди
» Откажете се от навика да четете в тоалетната!
» Опасно ли е самолечението при хемороиди?
» Рецепти при външни хемороиди, фистули и анални рагади
» ДЕТРАЛЕКС-DETRALEX ® Ефикасен при вътрешни хемороиди
» Пайлекс-Pilex Крем за хемороиди от Индия
 
Лечение на хемороиди : Лечение на полипи : Рак на дебелото черво