10-те най-добри храни за жената

14
Добави коментар
daniela8
daniela8

10-те най-добри храни за жената

Независимо дали се притеснявате за фигурата си или не, правилният начин на хранене винаги има смисъл

Да разберете кои са 10-те най-добри храни за жената, е един добър старт да преразгледате качеството на хранителния си режим.
Нуждите от хранителни вещества са различни за двата пола. Постигането на баланс в храненето, при съвременния стресиращ начин на живот, е много важно – особено за жените. За да запазят контрол в ежедневието – балансирайки между грижите за децата, работата и домакинските задължения., жените трябва да се хранят правилно. Ето 10-те най-добри храни за всяка жена:

10. Боб
Бобът трябва да бъде включен в режима на всяка жена – ниско съдържание на мазнини и… толкова евтино, и толкова традиционно.
В една нищо и никаква половин купичка се съдържат 5 гр. фибри, а това е само четвърт от дневната ви дажба. Нещата стават още по-добри, когато вземете предвид, че богатата на фибри диета е един от първите компоненти в превенцията на рака на дебелото черво. Не искаме да ви стряскаме, но повече жени умират от рак на дебелото черво, отколкото от рак на гърдата.

9. Зеле
Зелето, понякога пренебрегвано, е зеленчук, съдържащ фолиева киселина, която всъщност е много важният за жените витамин В. Дефицитът на фолиева киселина по време на бременност може да причини сериозни дефекти в плода (neural-tube defects – дефекти на гръбначния стълб (спина бифида) и мозъка (енцефалит).
Зелето също така е чудесен източник на витамин С и калций.

8. Тиква
Тази оранжева вкусотия е един от най-добрите приятели на жената.
Бета-каротинът, предшественик (провитамин) на витамин А, просто вика да излезе навън и да направи антиоксидантна магия в тялото ви. Всичко, което трябва да направите вие от своя страна, е да ядете.
За бета-каротина се смята, че намалява риска от развитие на рак на гърдата и помага на тялото да възстановява кожата.

7. Лен
Ленени семена и олио от ленени семена имат доста какво да предложат на жените. За тези, които чуват за първи път – ленът е пълен с омега-3 мастни киселини, които предпазват от инфаркт (водещата причина за…