На колела: Запознайте се с Дачия Duster

12
Добави коментар
chakala80
chakala80

Дачия се доказа по най- добрия начин като състезателна кола на леденото състезание Andros Trophеe през миналия уикенд. Дачия разпространи първите снимки и техническа информация за изцяло новия си компактен всъдеход Дачия Duster.
От фирмата казаха, че новият модел Дачия Duster ще запази характерните за всички предходни модели от модерната история на компанията качества. Той ще бъде икономичен- както при покупката си, така и по време на експлоатацията, ще предложи висока издръжливост и здравина, ще включва гама екологични задвижващи агрегати и ще се предлага както във версия с две, така и с четири задвижващи колела. Дачия Duster ще се произвежда във фирмения комплекс на марката в Питещ, Румъния, като в зависимост от пазарите, на които ще се предлага ще бъде наличен както с марката Дачия, така и с тази на Renault.

Дачия Duster е дълга 4.31 метра и е широка 1.82 метра, отстоянието на автомобила от пътя е над 20 сантиметра, а обемът на багажното отделение варира от 475dm3 до над 1600dm3. Системата за задвижване на четирите колела е разработена съвместно с Nissan, което само по себе си е гаранция за висока ефективност и надеждна работа. Системата работи в три основни режима- AUTO, LOCK и 4×2.

4х2 и 4х4 версиите на Dacia Duster (три години/100 000 километра заводска гаранция) ще се предлагат с избор между бензинов 1.6 16V със 110 конски сили и два дизелови двигателя- 85 dCi и 105 dCi. В оборудването на автомобилите са включени спирачна антиблокираща система с електронно разпределение на спирачното усилие, спирачен асистент, две предни въздушни възглавници и други.