Коледна елха от филц

9
Добави коментар
artandblog
artandblog

Необходими материали:

– руло от тоалетна хартия

– зелена боя

– парчета филц – поне три различни цвята

– лепило

– ножици

– креда или маркер

– мъниста

– шаблон 1 и шаблон 2

Инструкции:

Принтирайте или сами си направете шаблони за различните големини на кръговете. Боядисайте хартиеното руло от тоалетна хартия със зелена боя. Оставете да изсъхне. Използвайте шаблоните, за да ги начертаете с маркер върху парчетата филц. Решете кои размери от кой цвят ще са. За да направите тази елха са ви необходими бройки от следните размери:

– 1 брой от XL

– 1 брой от L

– 2 броя от M

– 2 броя от S

– и 2 броя от XS

   

Изрежете и срежете х-образно в средата на всеки кръг с изключение на този за върхът, както е показано на картинката. За най-долния и най-голям е необходимо прорезът да е малко по-голям. Съобразете за средните и най-малки кръгове прорезът да е съразмерен.

  

  

Вземете най-малкото кръгче, което ще поставите на върхът на елхата и го залепете, така че да се получи конус, както е показано на картинката.

  

Филцът е леко разтеглив, което ще ви помогне да накъдрите краищата на кръговете като ги разтеглите на ръка. Вземете хартиеното руло от тоалетна хартия и леко го сплескайте. С ножица изрежете ъглите, както е показано на картинката.

  

Стърчащия връх залепете с лепило и с щипка притиснете докато изсъхне.

Започнете да нанизвате кръговете от филц на получената форма от рулото за тоалетна хартия. Не е необходимо да залепвате каквото и да е било. След като сте нанизали всичко можете да залепите връхчето на елхата, както е показано на картинката. 

След това можете да украсите с малки мъниста, стъклени цветни камъчета, пайети или мъниста. За да допълните украсата можете да добавите и мини декоративни подаръци, които да сложите под елхата. Източник: thatartistwoman

Сподели:

tweet

Tags: ДекорацияЕкоЕлхаКоледаЛесноНаправи си самФилц