Цветни тенденции: 4 интериора в сиво

32
Добави коментар
lucynda
lucynda

Цветни тенденции: 4 интериора в сиво

11.12.2009 г.

Сивият цвят винаги е на мода, тъй като има едновременно универсално и модерно излъчване. Ако не искате да „облечете“ цялото помещение в сиво, то поне можете да го добавите към вече избраната от Вас цветова схема. Както и да го съчетаете, сивото ще подчертае красотата на останалите цветове, внасяйки в интериора стил и модерен привкус.

● Към сивите оттенъци в този интериор са добавени наситени неутрални тонове – шоколадово и сиво-зелено, които създават усещане за лукс и плътност. Класическите сиви нюанси внасят в помещението дълбочина и създава балансирана атмосфера.

● Графитено сивите и сиво-кафявите нюанси върху мебелите компенсират смелия цвят върху стената на този интериор, балансирайки визуално дизайна. Ако предпочитате по-ярки или наситени цветове, опитайте да ги допълните с няколко сиви елемента, за да омекотите тяхната наситеност. ● Няколко различни оттенъка на сивото, напластени един върху друг, създават в този интериор усещане за топлина и уют. Усещането се подсилва от съчетаването им с акценти от дърво, стомана и кожа. Техниката тон-върху-тон, базирана на сивата палитра, изгражда релаксираща и лишена от стрес атмосфера в интериора. ● Сивото е отлично решение за цвят, ако желаете да създадете деликатен и ненатрапчив фон в интериора си. Макар често да се счита за консервативен цвят, когато се съчетае с други палитри, сивото създава приятна за окото изтънчена атмосфера. Тук например стените са решени в светъл сиво-кафяв нюанс, за да се създаде елегантен фон за обзавеждането на стаята, след което са добавени акценти в шоколадово, наситено синьо и сиво-синьо.

Източник: Hgtv.com
Посещения: 7539