Тези невероятни животни!

20
Добави коментар
plam
plam

Животните ни изненадват всеки ден с чудноватото си поведение, а понякога успяват и да ни засрамят.

През отиващата си година имаше няколко любопитни случая из тяхното житие и битие, които влязоха в новинарските заглавия.

Бащи гейове в германски зоопарк

В разгара на дебата за правата на хомосексуалните двойки да осиновяват деца два мъжки хумболтови пингвина доказаха, че сексуалната ориентация няма връзка с отговорното бащинство.

Обитатели на зоологическата градина в германския град Бремерхафен, те осиновиха изоставено от биологичните си родители яйце и се редуваха да го мътят.

След излюпването на пингвинчето двамата татковци се представиха като отговорни родители.

Изумените служители на зоопарка им се радват всеки ден и отбелязват, че хомосексуалното поведение не е необичайно при животните, а чифтосването не винаги е свързано с възпроизводство.

Прилеп бегач на дълги разстояния

Прилеп Натузиус изминал разстоянието от 1360 км между Латвия и Швейцария за рекордно време – 28 дни.

Летящият бозайник, който тежи само 8 г бил забелязан в швейцарския кантон Сольор. Пръстенът на крачето му показал откъде и кога е отлетял.

Оказало се, че животинката преминавала най-малко 50 км всяка нощ, ако се приеме, че е летяла по най-прекия път. Това обаче е малко вероятно за този вид прилепи, които летят близо до земната повърхност и следват топографския релеф.

Тачър почина

Тачър почина! Тези думи предизвикаха силно вълнение сред канадски депутати консерватори по време на официална вечеря преди няколко месеца. Почитатели на бившата британска министър-председателка, те веднага написали съболезнователно писмо.

Развръзката дошла малко по-късно, когато канадският министър на транспорта Джон Беърд обяснил пред присъстващите, че всъщност става въпрос за 16-годишния му котарак, кръстен в чест на Желязната лейди.