Хартиен венец за елхата

66
Добави коментар
lucynda
lucynda

Хартиен венец за елхата

15.12.2009 г.

Коледа наближава, а заедно с това нараства и желанието на всеки от нас да създаде отрано празнично настроение в дома си. Независимо с колко време и пари разполагате, за да направите коледната декорация, има разнообразие от идеи, от които да изберете тези, които Ви харесват най-много. Вижте един проект за лесен за направа, но много красив орнамент от цветна хартия.

Необходими материали: * листове цветна хартия (декоративна, гланцирана, опаковъчна) – добре е да се подбере хартия в златисто, зелено, червено и бяло * бяло лепило за хартия * ножици * златисто или сребристо шнурче за окачване * малки копчета и/ли звънчета

Инструкции:

1. Срежете листовете хартия на ленти и прегънете всяка лента според инструкциите по-долу, за да получите цветни фрагменти.

2. Редувайте фрагментите по цвят през един или като създадете малки едноцветни сектори. Свържете по показания начин фрагментите, за да получите хартиен венец с желаната големина – по време на свързването на парчетата, създайте извивките на венеца, като ги подреждате под ъгъл. Ако искате, когато приключите с направата на орнамента, нанесете по малко лепило между фрагментите (от вътрешната страна), за да ги застопорите. Завържете шнурчето за окачване.

3. Копирайте изображението на листата от бодлива зеленика по-долу (това е едно от растенията, които се считат за символ на Коледа в САЩ). Оразмерете го спрямо Вашето желание и размерите на венеца от хартия, и го пуснете на цветен принтер (или на обикновен принтер, като допълнително боядисате листата с флумастер, боички, пастели и прочее). Залепете листата в горната част на венеца, а отгоре им залепете малките копчета, за да имитирате плодчетата на зелениката. Ако искате, можете да доукрасите орнамента с мъниста, пайети, панделки и блясък на прах.

Източник: Bhg.com
Посещения: 7844