Ленено масло като хранителна добавка

1
Добави коментар

Ленено масло като хранителна добавка

Публикувано в Ревюта, Хранителни добавки | няма коментари

Ленено масло се получава  от смлените или смачкани семена на растението  лен, или Linum usitatissimum. Това растение вирее  в умерените региони на Азия и Европа, и хората в тези райони имат дълга история на използване на ленено масло за лечение на различни заболявания. Лененото  масло съдържа основни хранителни вещества, включително мастни киселини, витамини и минерали.  В наши дни на разположение са различни добавки с ленено масло, от които може да се възползва всеки. Какво съдържа така полезното ленено масло?

Омега-3 мастни киселини

Лененото  масло е богат източник на алфа-линоленова киселина, една  от здравословните  омега-3 мастни киселини. Омега-3 мастните  киселини са „добри мазнини“, които обаче често липсват в нашата диета. Омега -3 мастните  киселини в лененото масло, може да намалят риска от сърдечно-съдови заболявания чрез подобряване  здравето на кръвоносните съдове. Те  предотвратяват  образуването на кръвни съсиреци и намаляват  кръвното налягане. Омега-3 мастните  киселини имат и силно противовъзпалително действие.

Омега-6 мастни киселини

Лененото  масло съдържа линолова киселина, един от най-полезните омега-6 мастни киселини. Вашето тяло не може да произвежда омега-6 мастни киселини, така че трябва да си ги набавяте  чрез храната  или хранителните  добавки. Омега-6 мастните  киселини са необходими за поддържане на функционирането на мозъка, стимулират  растежа на кожата, поддържат  репродуктивната система, както и здравето на костите, и регулират метаболизма. Омега-6 мастните  киселини в лененото масло, може да помогне за лечение на  на хипертония, ревматоиден артрит, предменструален синдром и менопауза.

Витамини и минерали

Лененото масло е добър източник на различни витамини, включително витамините  Е и С. Витамин Е е антиоксидант, който може да помогне за защита на тъканите  и клетъчните  мембрани от свободните радикали, които могат да причинят рак. Този витамин също така помага на тялото да произвежда  червени кръвни клетки и правилно  да използва  витамин К. Витамин C работи за  поддръжка на  тъканите, зъбите, хрущялите и костите. Лененото  масло, също  така съдържа малки количества от няколко важни минерала, включително калций, калий, магнезий и фосфор.
Ленено масло може да закупите на най-ниска цена тук http://www.fitneshrani.com/category/hranitelni-dobavki/mastni-kiselini/leneno-maslo-mastni-kiselini/

Подобни публикации:

 Loading …