Рецепти прелитащи през океана: Двойно шоколадови напукани снежни сладки

19
Добави коментар
Iskaredril
Iskaredril

Повечето от вас сигурно вече са изпекли Коледните си сладки, прибрани са вече в кутии, отлежават, омекват. За такива като мен, които не са успели до сега да намерят време, ето една рецепта за сладки в последния момент, могат да се хапват веднага, лесни, ефектни и много вкусни. Ако сте любители на шоколада, това е вашата рецепта!

Продукти:
1 и 1/2ч.ч брашно
3/4ч.ч неподсладено какао на прах
2ч.л бакпулвер
Щипка сол
1/2ч.ч масло
3/4ч.ч кафява захар
1/4ч.ч захар
2 яйца
1ч.л течна ванилия
1 и 1/4ч.ч шоколадов чипс или начупен на много малки парченца шоколад
Около 1ч.ч пудра захар, пресята
1ч.ч=240мл1с.л=15мл1ч.л=5мл
Приготвяне:Пресейте брашното с какаото, бакпулвера и солта.
С миксер разбийте маслото със захарта до гладък крем.
Прибавете едно по едно яйцата и ванилията. Намалете оборотите на миксера и прибавете към масления крем сухата смес. Бъркайте докато се получи меко тесто. Прибавете шоколадовия чипс и объркайте докато се размеси добре с тестото.
Покрийте тестото с фолио и поставете в хладилника за 1 час.

Загрейте фурната до 180С(350Ф).
Покрийте две големи тави с хартия за печене.
Поставете пудрата захар в купа. Извадете тестото от хладилника. Взимайте по 1ч.л от тестото и оформете топчета. Топчетата оваляйте добре в пудрата захар и паставете върху хартията в тавата за печене, на около 4 см едно от друго.

Печете докато топчетата се напукат и станат леко твърди на пипане, около 10-12 минути.(Внимавейте да не ги препечете, отвън стават твърди, но отвътре трябва да останат меки!) Готовите сладки извадете върху решетка и оставете до пълното им изстиване. Съхранявайте в добре затворена кутия до 1 седмица.
Дозата е за 48бр. сладки.

източник:Country Living