Лесни коледни и новогодишни прически

29
Добави коментар
Estel
Estel

Лесни коледни и новогодишни  прически

Наближават празници, всеки иска да изглежда добре, но не винаги има време за фризьор. Ето няколко лесни идеи за прически, с които ще изглеждате блестящо в празничната нощ.

Това  е една много лесна прическа – косата се вдига нагоре с ластик, след което се изплитат плитки, които се закрепват с фиби, като краищата им може да се оставят да стърчат. Прическата е ефектна, дори да е доста рошава. Накрая се напръсква с лак, а може и с брокат.

Едва ли има по-проста, но същевременно красива прическа от тази. Част от косата е вдигната на висока опашка, а останалата част е свободно пусната. С маша се навиват няколко кичурчета и се оставят свободни. Украсява се с красива шнола.

Тук ще иска повечко занимавка – косата се измива, слага се малко пяна за коса и се изсушава леко, да остане леко влажна. След това се навива на едри ролки. Когато изсъхне добре, се развиват ролките, косата се фиксира на опашка, бретона се заглажда настрани, като два кичура се оставят свободни. Леко се разрошва опашката с гребен за топиране и се фиксира с няколко фиби за по-елегантен вид. Напрсква се с лак и готово.

Тук също си иска повечко време. Много походяща за коси със средна дължина, подстригане на пластове. Косата се измива, слага се пяна, изсушава се леко и полусуха се навива на ролки. След като изсъхне напълно, се освобождава от ролките, косата се вдига високо и се фиксира с ластик. Върху ластика се завързва ефектен шал или се поставя специална шнола с пера или други ефекти. Косата се топира, напръсква се с лак и прическата е готова!

Дори и с ултракъса коса, може да сте ефектни в новогодишната нощ. Само трябва да си намерите ефектен аксесоар – това може да бъде мини шапчица със стърчащи перца, или шнола с цвета на косата, но с ефектни висулки. Оттам нататък ви трябва само да я фиксирате надежно!!:)