С*ексуални Митове И Легенди

7
Добави коментар
yakofun
yakofun

Има ли нещо по-неясно от природата на с*ксуалното желание. Никой не може да даде докрай верен отговор как се ражда то и защо залязва. Защо понякога се отегчаваме в любовта, а друг път скачаме веднага в леглото.
Трудно е да се установят някакви норми за с*ксуалния живот. Какво всъщност означава понятието нормален с*ксуален живот? Смятаме нещо за нормално, придържаме се към някои стереотипи и нерядко фалшиви предположения. И много често се лъжем, грешим в. преценките си.
Много от битуващите мнения за с*кса за съжаление се оказват неправдоподобни. Така смятат французите, които се считат за експерти в любовните дела. Ето как според техни изследвания се потвърждават или не съвсем пуснати отдавна в обръщение истини за с*кса.
1. ПРЕОБЛАДАВА МНЕНИЕТО, ЧЕ НОРМАЛНАТА ДВОЙКА ПРАВИ ЛЮБОВ НАЙ-МАЛКО ДВА ТРИ ПЪТИ СЕДМИЧНО.
Проблемът е по-скоро в това да се уточни какво е нормалното, да се разграничи оптималното от онова, което е по средата. Трудно е да се правят изчисления, които да отразяват точно истината за интензитета и качеството в отношенията между мъжа и жената, обикновено се приема нещо средно, което не отхвърля нюансите.
И така в резултат на продължителни изследвания се установява, че много съпружески двойки имат средно от два до три пъти в седмицата с*ксуални контакти. Същевременно сондажите показват, че една на всеки десет двойки въобще нямат, а има и такива семейства, които правят с*кс десет пъти седмично. И всички тези различия могат да се считат за нормални.
Няма категорични правила. Защото бройката никога не е свидетелство за качество. По-добре е да се изпие бутилка шампанско, отколкото да се наливаме с няколко бутилки кисело вино.
2. АКО ПАРТНЬОРИТЕ ИМАТ ДОБЪР СИНХРОН В ЛЕГЛОТО, МОЖЕ ДА СЕ ПРЕДПОЛАГА, ЧЕ ЖИВОТЪТ ИМ Е ХАРМОНИЧЕН ВЪВ ВСЯКО ЕДНО ОТНОШЕНИЕ.
Не винаги! Прекалено самоуверено е да твърдим, че с*ксуалната хармония гарантира взаимност в целия регистър на чувствата, общите интереси и планове. Такава непосредствена зависимост не съществува, макар че никой не отрича основополагащата роля на с*кса в живота на двойката.
Много партньори, които преди време са изпитвали силно физическо привличане, откриват с течение на времето, че-вече нищо или почти нищо не ги свързва. Усиленият с*ксуален живот съвсем не е безспорен синдром на големите чувства. И обратното че има немалко примери на платоническа любов у двойки, при които с*ксът – дори и по-дискретният, може да развали всичко.
3. С*КСУАЛНОТО ЖЕЛАНИЕ СЕ СВЪРЗВА С БИОЛОГИЧНИЯ РИТЪМ, ВСИЧКИ В КРАЯ НА КРАИЩАТА ИМАМЕ СИЛНА ПОТРЕБНОСТ ОТ С*КС.
Трябва да припомним обаче, че това желание остава винаги под наш контрол. И не е напълно вярно, че когато усещаме силно влечение към партньора си, трябва на всяка цена да го задоволим. Никой не ни принуждава да го правим. ,
Същевременно не трябва да залитаме в друга посока: да потискаме желанията си, страхувайки се от риск. Или в името на някакво консервативно приличие. Разбира се, може да чакаме спокойно любовта на живота си, която ще задоволи всичките ни пориви. Любов без с*кс не е още катастрофа (нерядко обогатява и пречиства). Но и да не забравяме, че времето лети.
4. ГОВОРИ СЕ, ЧЕ АКО ПАРТНЬОРИТЕ ИМАТ НЕРЕДОВНИ С*КСУАЛНИ КОНТАКТИ, НЯМАТ РАЗБИРАТЕЛСТВО ПОМЕЖДУ СИ.
Това е вечният проблем за „яйцето и кокошката“, коя е причината и кое е следствието. Разбира се, ако мъжът и жената водят помежду си битки, взаимното привличане отслабва, както и ако не се желаят достатъчно силно, започват често да се-карат.
Всяка двойка има свой темперамент. Някои са подчертано страстни, поривисти, други умерени, сдържани, дори срамежливи. Обикновено в началото на връзката доминира страстта, с*ксуалните контакти са чести, с времето между двамата се установява своеобразен „модус вивенди“. Има партньори, които никога не са били особено активни или поне не са изпитвали неудържими пориви един към друг, така че в техния живот с*ксът никога не е играл първостепенна роля.
Но има и двойки, които оценяват високо с*кса, за които кризата в плътската любов е симптом, че нещо не е наред. Пораждат се огорчения, дреболии стават повод за конфликт. Чувствата, уважението отслабват, докато всичко потъне в тресавището от взаимни обиди и заплахи. В такива случаи семейните свади рядко приключват в леглото.
Не трябва да се преувеличава все пак – временното охлаждане между партньорите не означава, че са настъпили невъзвратими промени в с*ксуалния им живот.
5. ЛЮБОВТА ВИНАГИ СЕ СВЪРЗВА СЪС СИЛНО ФИЗИЧЕСКО ПРИВЛИЧАНЕ. АКО НЕ МОЖЕМ ДА СЪБУДИМ С ПРИСЪСТВИЕТО СИ ВЪЗБУДА, ПОРИВ, ЗНАЧИ ПАРТНЬОРЪТ НИ ДЕЛИ ЛЕГЛОТО С ДРУГА.
Истина е – когато почувства, че не е така желана, жената губи стойност в собствените Си очи. Дистанцирането, охладняването на партньора засилва усещането, че любовта си е отишла.
Същевременно в света на чувствата у много мъже настъпват интересни промени: отслабването на с*ксуалното желание може да се компенсира с уважение, обич. Това е характерен процес на боготворене на жената, която се превръща за мъжа в… светица.
В началния период на връзката жената за мъжа е предимно обект на с*ксуално влечение. Но колкото повече време минава, със зрелостта на съюза им, ролята й се променя – именно когато стане майка. В очите на мъжа тя често се въздига и става недосегаема.
Тази еволюция на чувствата обаче може да породи проблеми. Отношенията могат да се изродят в модела „брат и сестра“ или още по-зле – „майка и син“. И именно жената трябва да положи усилия, за да смени образа си в очите на мъжа.
6. ЛИПСАТА НА ПЛЪТСКИ ЖЕЛАНИЯ ПОРАЖДА ДЪЛБОКИ ПСИХОЛОГИЧЕСКИ ПРОБЛЕМИ. ТАКА ЛИ Е?
Да не изпадаме в паника. В днешните разпилени времена всеки от нас в по-голяма или по-малка степен става жертва на обкръжението. Ритъмът на живот, стресовете в работата, финансовите притеснения, семейните ангажименти и конфликти, всичко това се натрупва, влияе на психиката ни, а оттам и на с*ксуалната ни форма.
Известно е, че когато се откъснем от всекидневните натоварвания и проблеми у нас се събужда радост от живота, от тялото. С*ексуалният ни живот се нормализира. Но тук трябва да правим една разлика: ако желанието
ни един към друг не се проявява дори когато животът се стабилизира – тогава трябва да си дадем сметка, че нещо между нас не върви. Трябва да потърсим корените на това състояние в натрупваните и скривани и от нас самите страхове, тревоги по отношение на партньора. И да не отлагаме, консултация с психолог или с*ксолог.
Случва се така, че не искаме да легнем с мъж, към който имаме толкова упреци, недоволства. Взаимните обиди намаляват с*ксуалното привличане. Тогава не бива да мълчим,, трябва да играем с открити карти.
7. ГОВОРИ СЕ, ЧЕ ЖЕНАТА, КОЯТО БУДИ ОТ ПРЪВ ПОГЛЕД СИЛНО С*КСУАЛНО ЖЕЛАНИЕ, Е МНОГО С*КСИ, ИМА СИЛНА АТРАКТИВНОСТ.
Така е, само че това, което върви с понятието „с*кси“ много често няма нищо общо с красотата. С*ексапилът е по-скоро самоувереност, откритост, радост от живота. Срещат се жени невзрачни, нищо особено, които винаги покоряват мъжете, и други, много по-красиви, които остават самотни.
За такива случаи важи правилото: всичко или нищо.
Когато намерите любовта на мъжа на мечтите си, бързо ви обгражда кръг от нови ухажори. Появяват ли се любовни терзания и трудности, всички се разпиляват. Разделяте се с любимия и оставате съвсем сама.
Защо? Обикновено щастливата, уверена във въздействието си жена, е двойно по-силен притегателен център. Нещастната, угнетената, занемарената отблъсква всички наоколо. Най-много да събуди съжаление и съчувствие. И така тя чака следващия си шанс. Но мъжете се „лепят“ на ведрите, самоуверените.
Затова вярата в нас самите е“ неотменно условие, за да се чувстваме добре и в с*кса… Всяка жена е магнетична в определени моменти, с*ксапилът въобще не е някакъв магнетичен дар. Трябва само да поискаш да го извадиш на показ.
8. АКТИВНИЯТ И ХАРМОНИЧЕН С*КСУАЛЕН ЖИВОТ Е БАЗА ЗА ДОБРО САМОЧУВСТВИЕ И ВЪТРЕШНО РАВНОВЕСИЕ. ОБЩОПРИЕТ ПРИНЦИП.
Кой не е слушал хвалбите на приятелките си за незабравими любовни нощи. Митът „колкото повече, толкова по-добре“ е стар като света. Съгласно този принцип, колкото по-често и пълноценно се любим, толкова по-добре ще се чувстваме и изглеждаме. Наистина ли?
В действителност за много хора с*ксът е извор на тревоги и стресови натоварвания – той не е панацея. Ако мнозина намират в с*кса успокоение, разтоварване и увереност в себе си, то за други, е обратното – страхуват се от неуспеха, заглушават вика на желанията си, избягват близостта.
Всичко зависи от индивидуалните нужди, обстоятелства, настроения. Не трябва да се поддаваме на диктатурата на с*кса или да я налагаме на партньора си. Имаме такъв с*ксуален живот, какъвто си изберем, и за какъвто в определен момент имаме тяга, желание.
Това е може би единственият неоспорван принцип.

Снимка: Автор: Мартин Петров

С*ексуални Митове И ЛегендиРейтинг: 5.0 от 5.0 / (1 глас)