Черна и бяла магия

16
Добави коментар
sa6eto
sa6eto

Магията е едно от най-големите тайнства. Много хора прибягват до практикуването на магии, водени от завист, злоба или жажда за отмъщение. Това е „черна магия“. Други опитват да извикат късмет и щастие или да накарат някой да се влюби в тях посредством бяла магия. При всички случаи обаче, дали ще е бяла или черна магия, тя се смята за вмешателство със злото и основно правило е, че практикуващите магия или тези, които я поръчват биват наказани рано или късно. Черната магия се свързва със Сатанизма. Хората, които се придържат към тази теория твърдят, че всяка магия, независимо дали е бяла или черна, е еднакво зла. Но те не оспорват факта, че магията може да има както лоши последствия, така и добри. Въпросът е, че начинът, по който се предизвикват тези, макар и позитивни, следствия е с помощта на злото. Има много гадатели, които избягват да я правят въобще, защото смятат, че тя може като бумеранг да се върне и върху тях.

Злото винаги се връща и тези, които искат от тях да направят магия на друг човек, ще я понесат върху собствените си плещи под една или друга форма. И все пак целите и интересите на тези, които практикуват вредни магии се различават спрямо тези, които правят бели. Магиите, които се създават, за да навредят, включват симболизма като основен участник. Те са по-рисковани и с по-лоши последствия върху хората. Извършват се с помощта на остри, режещи, бодливи, разяждащи или горящи предмети заедно с лични вещи, които принадлежат на обекта на магията ( коса, кръв, тъкани и др.). Една и съща магия може да бъде както черна , така и бяла, нейната същност се определя единствено по крайния резултат. Мнозинството религии се уповават на това схващане.

Независимо от естеството на магията, нейното практикуване винаги се счита за противопоставяне на естествения ход на събитията. А всичко, което противоречи на житейските закони, независимо дали целта му е добра или зла, подлежи на възмездие.