Как да изглеждаме перфектно?

6
Добави коментар
dakata_72
dakata_72

Безусловно, в живота на всяка жена има безсънни нощи. Някой се веселил, друг бил в клуба, а трети цяла нощ писал отчети или доклади. Но, за съжаление, следите от бурна нощ обикновено остават на сутринта във вид на подпухналост, червени петна, измачканост, а ако и много е изпито, даже оттоци. Какво да се прави, ако сутринта трябва да изглеждаш свежа и бодра?

В този случай основен помощник и спасител е гримът!

За да изравните цвета на лицето, да скриете малките бръчици и мазния блясък, е нужна тонална основа. При това трябва да се помни, че тъмните оттенъци са способни да приглушат неравностите, а светлите – да ги подчертаят. Ако трябва да се замаскират някакви конкретни проблеми на кожата /синини, съдови „звездички”, пигментни петна/, то най-добре е да се ползват цветни коректори. А сега се почувствайте художници, нали е необходимо да знаете какъв цвят на коректора подхожда за вашия проблем. Така например, червенината на лицето ще обере зеленият коректор; жълтината – лилавият; а синините – бежово-оранжевият. Маскирайте само проблемното място, без да размазвате.

За впечатлението на свежест и бодрост на лицето използвайте руж. Той не само подобрява цвета на кожата, но и е добър коректор.

След безсънна нощ повече от всичко ни издават очите. Затова, веднага след пробуждането, си направете маска на лицето, за да снемете подпухналостта. Може да си купите такова средство в магазина, а може и да си го приготвите сами. Първият способ – поставете на клепачите студени пакетчета черен чай за няколко минути. Преди това пакетчетата се потапят в гореща вода, изстудяват се и се слагат за кратко в хладилника. Още един древен способ да се избавите от подпухналостта е с помощта на картофена каша. Натрийте 2-3 лъжици картофена каша, завийте я в марля и я сложете на очите. С такава маска е най-добре да полежите 10-15 минути. А след това може да нанесете и крем.

Ако често очите ви подпухват и под тях се образуват торбички, то това може да бъде и симптом за заболяване на бъбреците. А при някои хора това е наследствено явление, свързано със специфичния строеж на мембраната, която се намира под връхния слой кожа.

Когато гримирате очите, постарайте се да използвате не ярки сенки. Иначе рискувате да получите обратен ефект и цялото внимание да се насочи към очите ви.

На външните ъгълчета на очите нанесете светли сенки. Това ще помогне да се отвлече вниманието от „заспалите” очи.

Като последен щрих нанесете червило с мек, нежен тон. Или в този ден се задоволете само с блясък за устни, създавайки образа на млада, романтична девойка.

Сподели във Facebook