Сграда въртяща се на 360 градуса?

37
Добави коментар
pe4enia69
pe4enia69

Сграда въртяща се на 360 градуса?

Компания  в Бразилия (Suite Vollard) конструира сграда, в която всеки етаж може да се завърта на 360 градуса. Всяка сграда разполага с 11 апартамента и всеки апартамент индивидуално може да се върти във всички посоки. Едно завъртане отнема около  час, но собственика на  апартамента сам решава с каква скорост ще се върти апартамента с помоща на  панелен апартаментен  контрол.

Фасадите са направени от три различни видове стъкла, които дават прекрасни ефекти при изграждане на завъртането по време на залеза. Разходите за всеки апартамент са приблизително 300,000.00$ US. Вече има заявки за строителство на такива сгради в Дубай. Стартът на строителството на 80-етажния небостъргач Dynamic Tower, който стана известен с напредничавата си архитектурна концепция – въртящи се независимо един от друг етажи, бе насрочен за края на 2008 година.

Ще бъдат използвани съвършено нови технологии и материали при строителството на 420-метровата кула. Уникалната технология на строителите ще направи Въртящата се кула енергийно автономна.Инженерите хитро са използвали мястото между всяка плоча и са поставили въздушни турбини, които ще произвеждат електроенергия за жилищата и офисите.Заедно с тях и соларни панели на покрива ще се генерира достатъчно ток, който не само ще е стига за нуждите на небостъргача, но ще може да захранва и съседни сгради.

Всеки етаж ще бъде построен предварително с всичко – климатици, електрическа мрежа, канализация. Уникалната технология позволява изграждане в рекордно кратки срокове – по един етаж на седмица, вместо обичайните шест седмици, които са необходими при строителство от този тип.

После всеки елемент ще бъде „нанизан“ на централната колона, съставена от бетон и стомана. Тази конструкция е не само атрактивна с това, че всеки може да завърти апартамента си по свое желание, но ще предлага и висока устойчивост от земетресения, смятат инженерите.