Фън шуй – талисмани

10
Добави коментар
somebody
somebody

   Китайските талисмани не само са много красиви, оригинални и привличащи вниманието върху себе си, но и могат да ви помогнат да постигнете успехи в бизнеса, любовта, да станете щастливи… Всичко, което ви е нужно, е да знаете какъв талисман и къде следва да се разположи в дома ви. 

Съгласно учението фън шуй много неща в живота на човек зависят от това как изглежда неговото жилище, защото домът е отражение на всичко, което ни се случва ежедневно. Разбира се, може да се направи скъп ремонт в дома, но това в никакъв случай не е гаранция, че вашият живот ще се оправи и всичко ще върви по масло.

Интериорът трябва да е в „правилен” вид – не само стилен и съвременен, но и отчитащ всички фън шуй правила за дома, което в съвременните малки жилища е много трудно да се осъществи.  Но и има и нискобюджетен вариант за нормализиране на енергията в дома, който носи със себе си промяна и подобрение на живота във всички негови сфери –това е употребата на китайските талисмани. 

Обикновено човек, движен от идеята да промени към по-добро живота си, се опитва да оправи всичко и веднага. Съгласно фън шуй това не бива да се прави в никакъв случай! 

Замислете се какво в сегашния момент ви липсва най-много – любов, пари, хубава почивка, здраве…

Майсторите на китайското учение за хармоничен живот предупреждават, че не бива да се опитва да се активизират наведнъж всички зони – максимумът, който може да си позволите, е да съвместите във времето активацията едновременно само на две зони. При това трябва да се знае, че някои зони са „приятелски настроени” една към друга, а други са в конфликт. 

Например на вас са ви нужни любов и материално благополучие. За съжаление няма да успеете да получите и едното, и другото едновременно – зоните на любовта и брака, от една страна, и Богатството, от друга, са във взаимен конфликт, затова, наемайки се да активизирате и двете, рискувате накрая да провалите любовните си работи и още повече да разклатите материалното си положение. Но ако стремежът ви е да изкарвате повече пари, при това изкачвайки се по йерархичната стълбица – може смело да се занимаете и с двете зони, защото всяка от тях може да допълни другата, а след това успехът ви е гарантиран. 

Ако вече сте наясно какво точно не ви достига, то можете смело да пристъпите към следващия етап. За да започнете да активизирате която и да е зона, първо трябва да определите в коя част на дома ви се намира тя. Съгласно фън шуй на всяка зона съответства определена посока. Затова определете центъра на дома, вземете компас и го сложете в центъра, като се ориентирате за посоките на света. Ако нямате компас, можете да си купите, а в специализираните фън шуй магазини днес може да се намери и специален компас, върху който вече са разпределени всички зони. За удобство и прегледност може да вземете лист хартия и да начертаете на него схематичен план на вашия дом. 

Зона „Богатство” – югоизток

Зона „Слава” – юг

Зона „Любов, брак” – югозапад

Зона „Семейство” – изток

Зона „Здраве” – център

Зона „Деца, творчество” – запад

Зона „Мъдрост, знания” – североизток

Зона „Кариера” – север

Зона „Помощници, пътешествия” – северозапад

Сега, когато вече сте разчертали зоните и сте разбрали къде се намира тази, която изисква незабавна помощ и активизация, може смело да тръгнете по магазините за фън шуй талисмани. Всеки от тях обикновено съответства на строго определена зона. Китайските талисмани са най-простият начин да подобрите енергията на определена зона от вашия дом, който не изисква големи парични разходи и време за реализация на замисленото. 

Китайски талисмани фън шуй 

Хотей (Смеещият се Буда) 

Това е върховният бог на богатството и щастието във фън шуй и един от най-популярните талисмани. Фигурката на Хотей е подходяща за активизация на зона „Богатство”. Има такова китайско суеверие – ако искате да ви се изпълни каквото и да е желание, трябва да потъркате коремчето на талисмана 300 пъти, мислейки за даденото желание. 

Трикрака жаба

 Олицетворява успеха и богатството. За подсилване на положителния ефект жабата трябва да има в устата си китайска монета – с колкото по-голям размер е, толкова по-добре. Трикраката жаба се слага в съответната зона на дома, а също така задължително и на бюрото в офиса.

Кученца Фу

Тези фигурки трябва да се използват задължително по двойки – само така те ще могат да защитят вашия дом, а също така и материалните блага.
 За охрана на дома те се разполагат срещу входната врата. За подобряване на материалното благосъстояние кученцата се поставят в зона „Богатство”. 

Кристални сфери

Това са специални фън шуй сфери, изработени от стъкло и оловни окиси. За отстраняване на финансови затруднения диаметърът на сферата трябва да е не по-малко от 40 мм. Когато върху повърхността на сферата попадат слънчеви лъчи, тя разпростира пречупени разноцветни отблясъци из цялата стая, което способства за раздвижването и подобряването на енергията на дома, правилното насочване на енергийните потоци, а също така и за защита от отрицателна енергия. Обикновените сфери не стават за тази цел, доколкото само оловото може да създаде търсения ефект на призма.

Огледала

Огледалата във фън шуй винаги се използват в чист вид, те трябва да бъдат сравнително нови, в никакъв случай не унаследени от прабабата! По огледалата не бива да има драскотини и повреди, отражението трябва да е ясно – не използвайте огледала, които изкривяват изображението. Може да се използва всякаква форма, но за най-добра се приема осмоъгълната (символизира хармонията на осмоъгълника Ба-гуа). 

Какво ни дава огледалото? На първо място това е допълнителна светлина, а тя съгласно фън шуй се явява олицетворение на новата положителна енергия в дома. На второ място огледалата отразяват отрицателната енергия Ци. И все пак към разположението на огледалата в дома следва да се отнасяте много внимателно – това е много мощен помощник, но ако го разположите неправилно, това ще разруши влиянието на другите талисмани. Например огледалото, сложено срещу Хотей, ще му пречи да работи за вашия успех, енергията между огледалото и зоната за отражение ще започне не само да се застоява, но и ще се „нажежи”.

„Песента на вятъра”

Това са специални висулки във вид на дълги тръбички, дървени или метални, издаващи звънтене или мелодично потракване. „Песента на вятъра” подобрява енергията в дома, препятства застоя в работата и другите аспекти във вашия живот. Във всеки един момент, когато имате нужда да привлечете позитивна енергия в произволна сфера, просто докоснете камбанките – това веднага ще създаде движение на енергията. Смята се, че „песента на вятъра” не бива да се купува като подарък за някого – човек е длъжен сам да избере каква мелодия му харесва. В противен случай ефектът на този талисман ще бъде обратен на очаквания.

Звънчета 

 Може да използвате камбанки вместо оригиналната обемиста „песен на вятъра” за тези места, където е невъзможно да я закачите. Медните звънчета имат същото въздействие.

Бамбукови флейти

Чудесен, много ефективен символ на фън шуй. Отстранява злите духове, а също така отблъсква от вашия дом неприятните, лоши хора. Бамбуковите флейти поддържат и подкрепят всички ваши начинания и установяват в дома спокойна атмосфера. Бъдете внимателни – флейтите трябва да се разполагат под строго определен ъгъл в зависимост от целите, които преследвате. Първо, флейтата се поставя срещу тази зона, която искате да активирате (а не от страната на зоната). За активиране на „Богатство” и „Помощници” флейтата се окачва под ъгъл 450, лявата страна е насочена надолу, дясната – нагоре. За зоните „Брак и любов” и „Мъдрост и знание” – същите 450, но вече дясната страна е надолу, а лявата нагоре. Зона „Семейство” – флейтата се закача вертикално, с тясната страна надолу. За зони „Слава” и „Кариера” флейтата се разполага хоризонтално, а за зона „Здраве” се използват всякакви посоки.

Китайски монети

Това е изключително ефективен символ на богатството и успеха във финансовите работи. Йероглифните надписи на монетите помагат да се постигне разцвет. За най-добро въздействие монетите се свързват с червена лента, така че йероглифите да са от горната страна. Количеството на монетите трябва да е 3 или 9. Разположете ги в зона „Богатство”, а също и във всички места, свързани с работа и финанси.
  
Живи растения

Живата зеленина носи в себе си положителна енергия, затова винаги отстранявайте изсъхналите листа на стайните си растения. Особено силно влияние върху човек оказват следните растения: бамбукът (цар на растенията), дървото на щастието (носи късмет, щастие и богатство), а също и дървото на парите, доста популярно растение (носи богатство). За изкуствените растения е по-добре да забравите – те се приемат за мъртви и едва ли ще са в състояние да подобрят енергийното състояние на дома ви. Свежо набраните цветя също отлично действат, но само докато не започнат да увяхват, затова засъхващите цветя трябва веднага да се изхвърлят.

Аквариуми

 Аквариумите привличат богатството и успеха, но те изискват правилни грижи. Затова, преди да решите да се обзаведете с тях, прецизно се запознайте с необходимите за тях и рибите грижи. Аквариумът винаги трябва да е чист, а рибките – здрави. Подменяйте умрелите рибки с нови.Най-добрата бройка за рибите е 9 – 8 трябва да са със златист цвят, а деветата – черна. Ако черната рибка умре, се смята, че тя със своята смърт е отнесла и нещастието от дома ви.

Фонтани и водопади

Фонтаните не бива да се използват в зона „Слава”, тъй като, доколкото това е зона на Огъня – водата ще „загаси” огъня, което ще окаже неблагоприятно влияние на тази сфера от живота ви. Водните символи на фън шуй задължително трябва да са в движение, те създават положителни потоци на енергия, предпазват от застой. 

Защо талисманът „не работи”?

Преди всичко талисманът трябва да е разположен в „правилната” зона. Например двойката патици-мандаринки, поставени в зона „Богатство”, не само няма да донесат никаква полза, но дори могат да привлекат към вас алчни хора. 
Второ, талисманите трябва да бъдат чисти. Ако по тях има прах, те не само престават да действат, но и, образно казано, „покриват с прах” тази област от живота ви, за подобрението на която са били отговорни. 
Трето, талисманът трябва да бъде цял. Ако по талисмана има пукнатини и драскотини, ако той е потъмнял или помътнял (това се отнася за сферите), трябва да се изхвърли, защото е изпълнил вече всичко, което е могъл, поемайки върху себе си отрицателната енергия. А на негово място да се сложи аналогичен нов талисман. 
Четвърто, самата зона, която искате да активирате, не бива да съдържа в себе си „препятствия”. Препятствията са така наречените вехтории – стари вестници, счупени фигурки и дреболийки, които със своето количество потискат фън шуй символа, вещи, които отдавна сте престанали да ползвате, дрехи, които не сте носили повече от година… 

От всичко това трябва да се отървете, не само защото влияят негативно, а и защото не ви носят на практика никаква полза.

Източник: fema-bg.com