Как да увеличим продажбите

6
Добави коментар
Vodoley75
Vodoley75

Да, важно е да намирате нови клиенти и нови пазари, но това не значи, че трябва да пренебрегвате старите – изкарайте максималното от тях. Защото те вече са с вас и ви подкрепят, благодарение на тях се радвате на успеха си днес.
Някои дори твърдят, че това е 6 пъти по-евтин начин и с 75% по-лесно конвертиране на продажбите за една фирма от някой, който вече знае и ви има доверие в бранша и на пазара.
Затова:

Бъдете лоялни – награждавайте най- верните си клиенти и членове на екипа ви
Един от най-лесните начини това да се задържи клиента и да се върне отново при вас, както и персонала, е да ги възнаградите за това което правят за фирмата ви.

* Забележка, това не означава непременно да разполагате с традиционната „програма за лоялност“. По мое мнение, твърде много фирми се затънал в семантиката на програмата и пропускат значението и приоритетът в това да позволяват на клиентите и членовете на екипа си да бъдат в центъра на бизнеса. С даването на нещо след 10-та покупката не става за изграждане на лоялност и няма да увеличи доходността на Вашия бизнес.
Първо трябва да узнаете какво иска клиента и да си направите дългосрочно проучване за това какво в същност получава бизнесът ви от този клиент.

Фокусирайте се – харчете 80% от маркетинговия бюджет за съществуващи клиенти
Съществуващите клиенти вече са закупили от вас определен продукт и имат основа на доверие към вас.  Сега имате платформата да изградите нови продукти и услуги, които да въведете на пазара и, които да предложите на постоянните си клиенти.
Това е доказано емпирично, че първите 20% от клиентите ви правят 80% от приходите ви. Много фирми буквално могат да загубят всичките си други клиенти (които не са толкова печеливши) и техният бизнес все пак ще оцелее.

Използвайте ливърийдж – станете социална маркетингова медия 
За да се разпространява вашия продукт, се регистрирайте в съответните социалните мрежи и форуми в интернет. Това е мястото, където хората се събират, за да поговорят по между си. Насърчаването на продуктите ви в тези сайтове вероятно ще генерира повече продажби, тъй като хората са тук, за да говорят за това, което пишат по вестниците и говорят по обществената телевизия.
След това ви трябват Интернет медиите, които да ви популяризират. Това ще ви помогне да разширите своя обсег и ще увеличи честотата на експозиция ви – които са основни клавиши за успешна реклама.

Гъвкавост – предлагайте едно и също нещо по различни начини (вместо само по един)
Вместо просто да раздавате визитни картички и брошури, направете демонстрация на вашите продукти или услуги, за да се даде мигновени информация на потенциалният клиент. Вместо скучните реклами в печатните медии, опитайте в телевизията и то да кажем реклама от две части със сюжет. Бъдете първите, които да са различни, в това, което предлагат и го използвайте по нов начин за привличане вниманието на клиентите.

Бъдете ясни – направете това, което правите неустоимо
Бъдете в течение със заобикалящият ви свят – следете всички новини по всички медии. Вижте къде може да се внедри вашият продукт и на коя социална група той е най – необходим – хора, които продават или купуват жилища, бебетата, учениците, пенсионерите, висшата класа, средната класа, и т.н.

Ако вашият продукт е наистина „най-добрият“ или „световно известен“, не трябва да казвате на клиентите си това …. те вече са чували за него, нали? Ако претендирате за нещо, което не сте, това е най – лесният начин за антиреклама или автогол (наречете го както искате) и вашата брошура ще отиде в боклука или канал ще бъде сменен незабавно, по  който я излъчват.
Бъдете ясни в посланието си към клиентите – това, което предлагате ще им помогне за по добър живот или по лесно ежедневие и т.н. Без всякакви хвалби и суперлативи, точно, ясно и кратко.

< Предишна

 

Следваща >