Боби Цанков щял да става баща

8
Добави коментар
user24
user24

вторник, 5 яну 2010 г. 16:59 ч.

Изнасят трупа на журналиста Боби Цанков от сградата на бул. „Ал. Стамболийски“

Снимка: BNEWS, Димитър Кьосемарлиев

Към 17,30 ч. трупът на убития журналист Боби Цанков бе изнесен, покрит с черен найлонов чувал, видя BNews. Цанков е щял да става баща, разказа малко преди това водещата на „Горещо“ Венета Райкова, която е разговаряла с него по фейсбук 90 минути преди разстрела. Двамата уговаряли ново участие на Цанков в предаването. Той се готвел за скандални разкрития.

Приятелката на Боби Цанков е бременна в пети месец и чака дете от него. Това разкри пред Канал 3 близката до убития водеща на „Горещо“ Венета Райкова. Тя разговаряла по телефона с Боби в 19.36 ч. в понеделник.

Във вторник към 11 ч. пък двамата си писали във „Фейсбук“. Основна тема на разговорите им било предстоящо гостуване на Цанков в предаването й след седмица.

Той обещал да разкрие скандални подробности около поръчкови убийства у нас. Цанков се готвел да направи горещи разкрития около покушенията срещу писателя Георги Стоев, висаджията Георги Илиев, Поли Пантев, Иво Карамански и др. ключови фигури от подземния свят.

Покрай служебните разговори сутринта в деня на убийството Цанков и Райкова обсъдили и бремеността на приятелката му. Боби поискал съвет от журналстиката каква книга за бременни да купи на половинката си. Венета му препоръчала, а той казал, че още днес ще отиде да я потърси. Вероятно е излязъл за книгата, когато са го застреляли, предположи Райкова.

Журналистката разказа, че Боби Цанков е бил весел и е нямал притеснения за живота си. Тя самата е в шок и все още не може да осъзнае какво се е случило.

Именно при Венета Райкова беше едно от последните тв участия на скандалния радиоводещ. В края на миналата година той направи шокиращи разкрития за поздемния свят. След подобно участие в „Горещо“ през април беше разстрелян и прочулият се като писател на мафията Георги Стоев.