Последната снимка на убития Георги Илиев

11
Добави коментар
user24
user24

сряда, 6 яну 2010 г. 01:55 ч.

Снимка: в. Уикенд

Пет години след убийството на Георги Илиев изплува зловеща, но наистина сензационна фотография на вече покойния бос на ВИС-2. Това на практика е последната снимка на Главния, преди тялото му да бъде кремирано по желание на вдовицата му Мая Илиева.

BNEWS разполага с уникална снимка на убития последен бос на ВИС. Убийството на летописеца на мафията Боби Цанков отново извади на дневен ред темата с показните убийства. Най-шокиращото от тях беше на боса на групировката ВИС през 2005 година. Публикуваме кадрите със съзнанието, че ще накърним паметта на най-близките му, но в журналистиката има снимки, които носят отговори на много важни въпроси. Тази е една от тях.

Шокиращата снимка на мъртвия Жоро Илиев е направена на 26 август 2005 г. в бургаската морга, часове след лекарите да регистрират смъртта му. Подобни фотографии се пазят в засекретения архив на МВР по делото за убийството на гангстерския бос.

Снимката от бургаската морга изскочи 5 години по-късно. Тя е продадена на седмичника „Уикенд”, който ще я публикува ексклузивно в броя си от четвъртък.

Фотографията е ценна, тъй като веднъж завинаги отпадат съмненията, че Главния е инсценирал смъртта си. Все още се намират хора, които вярват на конспирацията, че най-популярният представител на подземния свят е жив и харчи милионите си на някое екзотично кътче с нова самоличност и пластични операции. Казваха, че ковчегът на Жоро Илиев е бил затворен, защото в него е нямало труп, а след това вдовицата му Мая е разиграла сценка с кремирането, за да не бъде изровен след години от гроба съпругът й и ДНК експертиза да установи, че тленните останки са на друг човек…