Славчо Тошев на лов за русалки в Червено море

7
Добави коментар
cup.bg
cup.bg

Снимка: Личен Архив

С лов на русалки край бреговете на египетския курорт Хургада завършила миналата година за бившия младежкия национал Славчо Тошев, научи Cup.bg. Уловът му обаче не бил успешен – вратарят така и не успял да хвана в мрежите си подводна полужена-полуриба.

Курортът Хургада се намира на брега на Червено море на около 350 км на югоизток от столицата Кайро. В древността мястото е било рибарско селище. Още от тогава до днес достигнал мит, че в края на всяка година русалки плуват край бреговете на Хургада и навестяват корабокруширалите кораби.

Снимка: Личен Архив

„От 3-4 години всяка зима ходя в Египет. Страната много ми допада – красива е, топличко е. Предишните пъти пътувах все с бившата ми приятелка Симона, но тази година бяхме голяма компания“, разказа пред Cup.bg Тошев.

Част от атракционите в програмата били гмуркания във водите на Червено море.

„С яхти ни отвеждаха до места, на които има потънали кораби. Гмурках се с надеждата да уловя някоя от тези митични русалки, но нямах късмет. Затова пък се нагледах на подводна красота – на цветни градини от корали и на екзотични видове риби“.

В Хургада вратарят се забъркал и в миниекшън. Явно на местен таксиджия Тошев се видял заможен млад господин. Арабинът аха да отвлече Славчо, но този път късметът му се усмихнал и екшънът се разминал.

Снимка: Личен Архив

Иначе след разлъката си със Симона, стражът все още не се е влюбил отново. Не му се отдала тази възможност и в Египет. „Черни арабки, какво да им хареса човек… Египтянките не стават“, отсече Тошев.