Кое е най-голямото живо същество на планетата ни

40
Добави коментар
pe4enia69
pe4enia69

Кое е най-голямото живо същество на планетата ни

Това е една гъба.При това не съвсем рядка. И вие сигурно имате пънчушки в градината, растящи върху някое изгнило дърво.Да се надяваме ,че вашите гъби няма да достигнат рекордните размери на тази в националният парк  „Малер ” в Орегон. 

 Там тя покрива 8900 декара и е на възраст между 2000 и 8000 години. По голямата част от нея  е под земята под формата на огромна рогозка от подобни на пипала  мицели. Те задушават корените на дърветата и ги убиват. Тук там се показва невинно на повърхността  като групи от обикновенни пънтушки.

Отначало са смятали,че гигантската гъба от Орегон представлява отделни клъстери, пръснати из гората, но учените  след обстоен анализ са потвърдили, че това е най-големият единичен жив организъм на Земята, свързан под почвата.

Има публикации в пресата и интернет ,че Големият бариерен риф е най-голямото живо същество на Земята, но това не е така защото самите коралови полипи,които образуват коралите не са свързани навсякъде.Това означава че това не е цял организъм.Така че ….