Най-известните плажове в Рио де Жанейро – тема за Бразилия – Idi.bg

111
Добави коментар
tao
tao

Дългата хиляди мили бразилска плажна ивица изобилства от множество красиви плажове – някои от тях световно известни и гъмжащи от хора, други – напълно изолирани, където човешки крак рядко стъпва. Безспорно всички си имат своя чар, но когато човек чуе за плажовете на Рио де Жанейро, няма как в съзнанието му да не изникнат две вълшебни думички – Копакабана и Ипанема.

Копакабана

Най-популярният плаж в Бразилия и един от най-красивите в света, Копакабана се намира точно в сърцето на „града, който никога не спи“- Рио де Жанейро. Дългата 4 км. плажна ивица става известна през 1923 г., когато е открит луксозният хотел Copacabana Palace в центъра на квартала „Копакабана“. Всички знаменитости – от филмови звезди до членове на кралски фамилии, отсядат в Copacabana Palace. В  популярната сграда се е развивало действието дори на няколко игрални филма. Може да се каже, че това е хотелът, благодарение на който името на плажа Копакабана се озовава на световната туристическа карта. Дори след всички тези години, когато вече има много нови и много по-модерни хотели, възхитителният Copacabana Palace продължава да бъде смятан за един от най-красивите хотели в града и много хора се отбиват да го видят, и да се порадват на величествения му вид.

Копакабана е прекрасно място човек да се излегне на пясъка със студено питие в ръка и да се порадва на палещите слънчеви лъчи, както и на многото красиви „garotas“ (млади момичета). По- спортните натури най-вероятно ще предпочетат да поиграят на плажен волейбол или плажен футбол. Бразилците са доста добри и в двата спорта, така че най-вероятно ще загубите, но това не е повод да се отказвате. Все пак преди всичко спортът е за това – да носи забавление и много положителни емоции.

Една от най-натоварените новогодишни дестинации в света, Копакабана привлича повече от два милиона туристи всяка година и е повече от незабравимо преживяване. Едва ли има нещо, което може да се сравни с това човек да танцува бос на пясъка, пеейки с абсолютно непознати, усмихнати хора, докато в небето изригват хиляди фойерверки.

Подобно на много от плажовете в Бразилия, на Копакабана има много силни океански течения и мощни вълни, така че трябва да помислите добре, преди да навлезете навътре в океана. Водата е много студена, но с това се свиква.

Ипанема

Това ви звучи толкова познато – като копнеж, като слънце, като любов. Може би, защото сте слушали стотици пъти песента на краля на боса новата – Антонио Карлос Жобим, „Момичето от Ипанема“. Разположен точно над Копакабана, плажът Ипанема е една различна вселена и ако сте в Рио де Жанейро през лятото, това е МЯСТОТО за вас.

Изгрев на Ипанема. През последните 15 години от Ипанема тръгват световните тенденции в плажната мода, които целият свят следва. Това е мястото, където за пръв път през 60-те години на миналия век е показан първият модел на бански тип прашки и където за пръв път те са носени от бременна жена. Пак оттук тръгва и модата на монокините. Ипанема е любимо място и на много знаменитости, така че това може да бъде още един повод да го посетите. Ако все пак не видите никой от своите любимци, няма да останете разочаровани, защото на плажа е пълно с красиви хора.

Моделът Наталия Водянова отпочива на плажа Ипанема със съпруга си. През деня Ипанема е също толкова оживено място, колкото Копакабана, а през нощта – дори два пъти по-оживено. Може би най-доброто време на годината, когато да посетите този райски пясъчен кът, е по време на карнавала в Рио, когато всички хора излизат на улиците на Ипанема. Освен това, водите тук са значително по-спокойни и „дружелюбни“ за непрофесионалния плувец.

рейтинг:

 
1
2
3
4
5

прочетен: 15851 пъти
(0) коментара

Съобщи за нередност