Брезата пази от негативна енергия и депресия

6
Добави коментар
rusokoska
rusokoska

Брезата е едно от най-полезните за човека дървета, твърдят руски специалисти по изучаване на енергията на растенията.

От векове много народи наричат брезата дървото на живота и я свързват с плодородие и магия. Брезови клонки са ползвани, за да бъде плодородна земята, а също така животните и дори младоженците.

Във всички европейски страни бебешките люлки в продължение на векове са се правили само и единствено от брезово дърво. Като символ и в използването си в магически ритуали брезата е защита от всички нещастия – както физически, така и духовни.

Тя е безценна при разваляне на магии. Брезовите клонки, особено току-що разпъпилите се през пролетта, се смятат за много силен талисман.

Такъв талисман гони далече мъката и болестите и пази децата от заболявания и лоши очи. Болни или оздравяващи хора могат да се почувстват много по-добре, ако контактуват отблизо с брезово дърво.

То ще облекчи страданията, ще помогне за по-бързото оздравяване и ще помогне на тялото да си върне изгубените сили.

Общуването с брезата е много полезно за хора с разстроени нерви и за такива, които се намират в период на депресия. Общуването с брезата унищожава умората, гони следите от всекидневния стрес и помага на човек да възстанови душевната си хармония.

Бреза, която расте близо до дома ви, гони далече кошмарите от сънищата ви. Най-добре ще се почувствате ако не ходите при брезата, а просто живеете до нея.

Така че, ако имате възможност, посадете бреза до къщата или блока си и тя ще ви пази от лошите влияния както на хората, така и на всякакви негативни енергии.

FacebookGoogle+TwitterPinterest