Телепортацията вече е факт

16
Добави коментар
JimRaynor
JimRaynor

Телепортацията вече е факт
22.01.2010

Повечето от вас сигурно си спомнят или поне са чували сериала „Седморката на Блейк“. Той и други фантастични поредици развихрят въображението ни в сферата на телепорта вече години наред. Ето, че според прогнoзите за развитие на технологиите през следващите години именно телепортацията е в Топ 25 на американския технологичен гигант Cisco. И разбира се това привлече доста и нашето внимание.

 

Компанията в лицето на главният анализатор Дейв Еванс прогнозира, че през 2025 г. ще има телепортация на ниво елементарни частици. Това няма да реши скоро проблема ни с придвижването из гоелмите градове и на големи разстояния, но е доста голяма крачка към осъшществяване на мечтите ни, доскоро били само в сферата на фантастиката. Прогнозираната от Дейв Еванс телепортация засяга засега само частиците, от които се изграждат атомите. Никой не се осмелява да посочи прогнозна дата за пренасянето в пространството на цял жив организъм, съобщава в. Труд.

Кои са Топ 5 прогнозите на Cisco?

До 2029 г. ще имаме на разположение 11 петабайта памет само срещу 100 щатски долара, равностойни на повече от 600 години непрекъснато, 24 часа в денонощието, видео с DVD качество.
В следващите 10 години скоростта на домашните мрежи ще бъде 20 пъти по-висока.
До 2013 г. безжичният мрежови трафик ще достигне 400 петабайта за месец. Понастоящем цялата глобална мрежа трансферира 9 eкзабайта за същия период от време.
До края на 2010 г. ще има 1 милиард транзистори на глава от населението, като цената на всеки ще бъде една милионна част от цента.
Интернет ще продължава да се развива, за да осъществява мигновена комуникация, независимо от разстоянието.

 

Вижте всички прогнози на Cisco >>>