Високо кръвно. Причини и симптоми за високо кръвно налягане

2
Добави коментар
Sillveto
Sillveto

За своя толкова малък размер боба предлага някои доста големи облаги за здравето. Освен високото съдържание на протеин, фибри, калций, скорбяла и желязо, той също така намалява холестерола и риска от рак и язва.

Да купим пресен боб или консервиран.

Когато купите пресен боб ще имате много по-голям избор в сравнение ако вземте консервиран от магазина сложен на рафтовете „здравословна храна“ или от превъзнесени зеленчукови магазини. Друго предимство на пресния боб е това, че сами избирате начина на приготвяне, докато консервирания обикновенно съдържа сол и други ароматни или пикантни подправки. От друга страна консервирания боб предлага предимството, че е напълно обработен и готов да бъде добавен към всякаква рецепта – перфектно за заетия домашен готвач. И вие можете да измените и добавите във вашата рецепта всички пикантни подправки които се съдържат в консервирания боб /проверете на етикета какви подправки са добавени/.

Пресен боб

За най-добри резултати накиснете боба за една нощ, но в краен случай може да го накиснете за около час.

Накисване за една нощ

– Изплакнете боба със студена вода,изчистете добре всички шушулки, камъчета или трева /бобът е природен продукт и даже предлаган от най-качествените марки може да съдържа прах и малки камъчета /. – Сложете го в тенджера с най- малко 3 чаши вода за всяка чаша боб и го оставете така за една нощ. – Махнете всички зърна, които изплуват на повърхността – те са кухи или наядени от насекоми.

Бързо накисване

– Изплакнете и сложете боба в тенджера и го покрийте със 7-8 см вода. – Сложете тенджерата на котлона и изчакайте докато зври. След това я махнете, покрийте я с плътен капак и я оставете за един час. – Може даже да не сменяте водата и да продължите със рецептата си или да изцедите боба и да добавите нова вода /използвайки нова вода, както някои рецепти изискват, се намаляват причините за поява на газове след това. За да повишите способността на вашето тяло да смила по-лесно боба просто го консумирайте по-често /.

медикал.бг