Как да направим тънката коса красива

2
Добави коментар
avira
avira

Избягвайте шампоан, комбиниран с балсам. Той прави тънката коса слепнала, което допънително затруднява оформянето на прическа.

Редовно правете специални маски за тънка коса. За целта смесете една супена лъжица шампоан с една лъжица желатин на прах.

Нанесете сместа за 10 минути, като започнете от корените на косата и разнесете по цялата дължина. Измийте с хладка вода и оставете косата да изсъхне сама. Едва след това разрешете. Не използвайте оцет, за да изплакнете косата си с цел блясък. Заменете го с лимонов сок.

Масажът също е много полезен, той подобрява кръвообращението, активизира обмяната на веществата и отстраняването на мъртви клетки. С ритмични движения с върховете на пръстите масажирайте челото и слепоочията, а след това преминете към окосмената част на главата. Масажът е забранен при хипертония и възпаления на главата.

Боядисайте косата си с къна – тя ще повдигне външната час на косъма и той няма да бъде близо до другия. Така космите ще изглеждат визуално отделени един от друг, което ще направи косата ви буйна. Витамините в къната допълнително ще разкрасят гривата ви.

Източник: ezine.bg