Уникален метод за лечение на венозни заболявания – health.bg – Здравето от А до Я – Сърдечно-съдови – здраве, разширени вени,…

17
Добави коментар
boreca6
boreca6

Уникален метод за лечение на венозни заболявания

Елена Георгиева 2010-02-04

Микрохирургична операция с продължителност от половин до един час решава много бързо проблема с хроничната венозна болест. При този революционен метод внимателно се отстраняват предварително отбелязаните разклонения на разширените вени, без груби разрези на кожата. Прилага се с локална упойка и е безболезнен за пациента, обясни д-р Петър Илиев.

Той е от Пловдив, но през 1970 г. емигрира в Швейцария, като от 1985 г. има частна болница за лечение на съдови заболявания в Базел. Преди това е бил главен лекар на първата швейцарска клиника по венозни заболявания в Кройцлинген. Д-р Илиев е  специалист по лазерно лечение на съдовете и член на Швейцарския съюз на лекарите специалисти по венозни заболявания. Заедно с още 10 свои колеги той усъвършенства метода на д-р Мюлер за микрохирургично опериране на вените.

Това е един от методите, който д-р Илиев прилага през февруари в пловдивската болница „Медлайн”.

„При манипулацията може да се отстранят всички вени, независимо от големината им в рамките на една операция, с времетраене по-малко от час. След това се поставя специална превръзка и пациентът веднага се връща към всекидневните си задължения, включително и спорт, без да лежи в болница.

Лечението е безболезнено и няма почти никакви странични ефекти, като тромбози и емболии, няма и козметични белези”, категоричен е специалистът.

Методът за лечението на разширени вени се прилага в Швейцария, Германия, Италия и много други европейски държави.

бутони за социални мрежи