Помощ за Зоя Иванова

1
Добави коментар
trustos
trustos

Има ли някой от Монтана, който може да помогне на Зоя Иванова, вдовица на дисидента Коци Иванов? Има ли Българи, които да помогнат на една достойна Българка? Къде са кресливите и яростни антикомунисти, които са смели само по форумите?

Цитирам: „Властите в Монтана унищожават Зоя, вдовицата на Коци Иванов. Политически затворник, съратник на Илия Минев. Убиха него, сега ликвидират и нея. И никой, никой не си помръдва и малкото пръстче да я защити. Аз съм безсилен. Получих писмо от нея с поразителни документи. Дори не мога да ги сканирам и да ги пусна. Но си мисля нещо. Сещам се за едно проклятие, което определя нерадостната съдба на българите повече от хилядолетие. Сега аз ще изрека своето Проклятие. Ще го направя с подобаващия ритуал. Знам как. Друго не мога да направя, но това мога. Проклет да е народът, унищожаващ своите герои и мъченици. Проклет да е.

Нямам нет. Снощи Зоя ми се обажда. Още няма вода. Писала ти е писмо. Вече трябва да си го получил. Писал си за нея. Казва пишете до правителствени сайтове. С Григор не може да се свърже. От снега не могат да направят връзка, че той има обхват на определени места. Ще я довършат тази жена, а ние нищо не можем да направим. Антон не й се е обаждал, нито ми е писал. Два пъти му писах. Моля те, ако можеш пиши до някои телевизии, или до правозащитна организация, колкото и да са ненадеждни. Поздрави.“ http://eltimir.ucoz.ru/news/unishhozhavat_zoja/2010-02-09-814