Ансамбъл „Българе” с турне за 3 март

3
Добави коментар
Chloey
Chloey

След гастролите си в Русия и Америка ансамбъла ще отбележи Освобождението на България с грандиозни спектакли.
Концертите по повод 3 март ще започнат през февруари.  Жителите и гости на Търговище, Разград, Шумен, Благоевград, Челопеч, Кюстендил ще имат възможността да се насладят на изпълненията на ансамбъл “Българе”.

Празничните концерти по повод Националният празник на България са част от Националната кампания на фондация “Българе” – Второ Българско Възраждане.

Дата: 22 февруари 2010г.
Час: 19:00
Място: Търговище, Драматичен театър – Търговище
Ансамбъл “Българе” съвместно с община Търговище организира празничен концерт-спектакъл по повод Освобождението. Мероприятието ще бъде под патронажа на кмета на града Красимир Мирев.
Билети на касите на театъра и в мрежата на Ticketstream.

Дата: 23 февруари 2010г.
Час: 19:00
Място: Разград, Драматичен театър „Антон Страшимиров”
Община Разград и Национален фолклорен ансамбъл “Българе”, подготвят концерт-спектакъл по повод Националният празник на България – трети март. За първи път в Разград ще бъде показан грандиозният спектакъл “Албена” в цялата си сила. Спектакълът ще бъде под патронажа на кмета на града Денчо Бояджиев.
Билети на касите на театъра и в мрежата на Ticketstream.

Дата: 24 февруари 2010г.
Час: 19:00
Място: Шумен, Драматично-куклен театър „Васил Друмев”
По повод празника 03 март, жителите и гости на Шумен ще имат възможността да се насладят на изпълненията на ансамбъл “Българе”.
Спектакъла ще гледате благодарение на Община Шумен и Национален Фолклорен Ансамбъл “Българе“ и ще бъде под патронажа на кмета на града Красимир Костов.
Билети на касите на театъра и в мрежата на Ticketstream.

Дата: 1 март 2010г.
Час: 18:30
Място: Благоевград, зала Яворов
Спектакълът ”България през вековете” ще бъде представен за първи път в Благоевград.
Билети на касата на залата и в мрежата на Ticketstream.

Дата: 2 март 2010г.
Час: 19:00
Място: Шумен, Драматично-куклен театър „Васил Друмев”
Какъв по-подходящ начин да отбележим този голям български празник освен спектакъла на ансамбъл „Българе” – „България през вековете”.
Вход свободен.

Дата: 3 март 2010г.
Час: 18:30
Място: Читалище “Труд и постоянство“
На връх празника 3 март “Това е България“ е спектакъла, който ще зарадва публиката в Челопеч.
Вход свободен.

Дата: 4 март 2010г.
Час: 18:30
Място: Кюстендил, драматичен театър Крум Кюлявков
За първи път в Кюстендил ще бъде показан първият спектакъл на ансамбъл Българе “Това е България” в пълната си сила.
Билети на касите на театъра и в мрежата на Ticketstream.

„Това е България“
В седем музикално-танцови картини, разказвачът-чужденец в ролята – Георги Черкелов разкрива богатството и красотата на музиката, песните и танците от седемте етнографски области на България.
Освен изключителните танцьори, в спектакъла вземат участие уникални солисти-музиканти, които взривяват публиката със своя талант и виртуозност. Особено впечатление правят блестящите изпълнения на солистката на ансамбъла Албена Вескова.
Като цяло, спектакълът запознава зрителя с историята, традициите, културата и несломимия дух на българския народ.
До този момент творбата разплака и разсмя публиката в цялата страна, като навсякъде гастролите на ансамбъла се превърнаха в културното събитие за последните 10 години и предизвикаха емоционални коментари, както в медиите, така и в цялата общественост. Досега в България не е имало спектакъл с подобен мащаб и зрелищност. Публиката аплодира на крака изпълнителите и сама се включва във финалния танц, който се пренася в зрителската зала.

„България през вековете” е исторически танцов спектакъл. Едни от най-добрите актьори сред танцьорите – всичките 20 момчета и 20 момичета на “Българе“ тук имат предимно актьорска игра. Партнират им и двама професионални актьори – Димитър Селенски и Емил Марков. В спектакъла отново звучат невероятните изпълнения на живо на певицата и солистката на ансамбъла Албена Вескова.
Вторият амбициозен продукт на ансамбъл Българе разчита на силното драматично въздействие и на елемента на изненадата. В много сцени публиката ще бъде шокирана.
С невероятната си зрелищност и драматично въздействие, „България през вековете” оставя усещането, че това е нещо, което никога досега не сте виждали като визия, очарование и разтърсваща дълбочина.

Албена
Този спектакъл показва красотата и силата на българската фолклорна песен. Тази песен, която е съхранила нашия дух и самосъзнание през вековете, която ни прослави в целия свят и полетя в Космоса дори. За около 1ч. и 40 мин. солистката на ансамбъла Албена Вескова изпява на живо 15 фолклорни и авторски песни от Родопите, Добруджа, Тракия и Македония.
Освен Албена Вескова на сцената излизат родопския певец Любомир Петов, откритието на ансамбъл “Българе” група ”THE UNIQUE VOICES ”, гайдаря Веселин Кузмов, кавалджията Владимир Величков и цигуларя Атанас Славов – Мравчо, които по отделно и заедно смайват публиката с невероятните си изпълнения.
Разбира се, че в спектакъла не само се пее. И този път ансамбъл “Българе” показват красотата на българския фолклорен танц, по нов и оригинален начин, изпълнен с много ефекти и новаторски режисьорски решения.
Гвоздеят на спектакъла е “Надиграването на най-добрите танцьори на България”, победителят от което се определя с аплодисментите на публиката..
Освен танцьори на сцената има и коне, Но най-изненадващо е присъствието на прима-балерината на Националната опера и балет – Веса Тонова

Елате в залата заедно с нас, бъдете българи с „Българе“!