Геймплей :: Пътуване през деветте кръга на Ада с “Dante’s Inferno”

5
Добави коментар
rjshmdrj12
rjshmdrj12

XBOX360 | PS3

Electronic Arts

Поемете ролята на Данте, който се спуска в Ада, след като се прибира у дома от Кръстоносен поход и открива любимата си Беатриче убита, а душата й – прелъстена от Луцифер в подземния свят. Данте се отправя спасителна мисия, за да запази Беатриче, но скоро разбира, че е попаднал в Ада, за да се сблъска и със собствените си демони и да изкупи греховете си.

 

Заедно с Данте вие преминавате през деветте кръга на Ада така, както са описани от Алигиери: чистилище, похот, чревоугодие, завист, гняв, ерес, насилие, измяна и коварство. Всеки кръг е представен с различен облик – с демони, чудовища, прокълнати души и география, заети изцяло от богатите и живи описания в поемата.

 

За да срази демоните в Ада, Данте е снабден с две основни оръжия: косата, взета от Смъртта и Светия кръст, даден му от Беатриче. Кръстът притежава духовни сили, които ще помогнат на героя да събира души и заклинания от победените по време на пътуването му създания.

 

“Dante’s Inferno” е снабдена със задълбочена система за усъвършенстване на персонажа, за да може да персонализирате способностите на героя според специфичния си стил на игра – нещо, което ще ви е особено необходимо, когато Данте се изправя лице в лице с най-страховитите зверове и босове на Преизподнята. Ако успее, Данте ще може да опитоми определени чудовища, да определи волята им и да обърне адските наказания срещу самия Пъкъл.

 

Изградена върху същата технология, както и спечелилата редица награди “Dead Space”, “Dante’s Inferno” доставя бързо, плавно и интуитивно бойно преживяване. Играта поднася на феновете на гейминга всичко най-добро от екшън/адвенчър жанра. източник: Обектив