Лимоните – най-доброто средство за прочистване на организма

6
Добави коментар
lavender
lavender

Цитрусовият плод се включва в диетите за извеждане на шлаките от организма и за отслабване. Тайната се крие в благотворното влияние на лимона върху храносмилателния тракт.

Световноизвестни специалисти по храненето признаха лимона за най-доброто очистващо средство. Затова цитрусовият плод се включва в диетите за извеждане на шлаките от организма и за отслабване. Тайната се крие в благотворното влияние на лимона върху храносмилателния тракт.

Многобройни изследвания доказаха, че киселият цитрус нормализира процесите на усвояване на хранителните вещества. Заедно с физически упражнения и здравословно меню, той помага при сваляне на излишните килограми. Освен това витамин С, съдържащ се в лимоните, повишава имунната защита и ускорява процесa на оздравяване при алергии, туберкулоза, ревматизъм, а изгарянията, фрактурите и раните по-бързо заздравяват.

Според изследване, публикувано в изданието на Американския институт по хранене, пектинът, съдържащ се в лимоновите кори, може за четири часа да приглуши чувството на глад.

Източник: health.bg

Стани приятел на Поглед.инфо във facebook и препоръчай на своите приятели