Силата на майчината прегръдка

10
Добави коментар
nasty_f
nasty_f

Силата на майчината прегръдка

Всяка майка може да усети, че когато прегръща бебето си то се чувства добре и спокойно. Удивително е какво може да направи на пръв поглед едно незначително нещо, като докосването.
Ново проучване откри, че майчиният допир докато едно момиченце е все още бебе може да се отрази на майчинския инстинкт на това дете като се превърне в жена. Учени от Колумбийския университет твърдят, че майчинското поведение се предава от майка на дете не само при хората, но и при много животински видове. Ако вашата майка ви е прегръщала често, вие също ще прегръщате децата си често. Остава въпроса как този инстинкт се предава на следващите поколения, дали чрез гените или чрез житейския опит.
Екипът от учени изследва майки мишки, които лижат и се грижат за децата си и други, които не го правят. Женските, които получават повече внимание от майките си в най-ранния етап от развитието си се превръщат в по-грижовни майки след като пораснат. Оказва се че на майките мишки,които не обгрижват децата си им липсва ген свързан с майчинското поведение. Това показва как гените и житейският опит се комбинират и превръщат от един човек грижовен и обичлив родител или пък обратното. Така че количеството, което полагате за наследниците си е ключов фактор за оформянето на техния майчин инстинкт. А това пък от своя страна се отразява на следващото поколение майки във вашия род и т.н. Което показва, че майчината прегръдка трае цял живот и дори след него…

Related posts:

автор: admin