Медицина в реално време :: Чернодробна стеатоза / затлъстял черен дроб /

4
Добави коментар

1.
анонимен –
Основната Ви цел е постигната.Информирани сме. 08.08.2009 22:16

Освен това ни подсещате, че скоро не сме ходили на профилактичен преглед.
Казват, че дозата прави лекарството и още, че болестта открита навреме е лечимата болест.
Поздрави.

цитирай

2.
bovari –
Болестите са за да се побеждават. 10.08.2009 12:29

Проблемите се преодоляват най-бързо, когато не се избягват.
Болестите също.
Поздрави!

цитирай

3.
veninski –
Впечатлен съм от Вашата трактовка. … 12.08.2009 13:39

Впечатлен съм от Вашата трактовка. Мисля, че за първи път срещам такова компетентно професионално мнение по въпроса.
Поздравление!

цитирай

4.
melodylasercenter –
veninski – Благодаря за оценката!Попадате .. 12.08.2009 20:38

… в десятката.Точно това е целта на моите писания.Да обясня на хората заболяванията на достъпен език.И най-важното да ги побутна в правилна посока.Аз това правя цял ден – в кабинета и в болницата.
А , иначе всеки може да намери пълна информация за болестите в медицинската библиотека или в интернет.Изобщо нямам намерение да си меря знанията с написаното в медицинските книги.
Признавам си – “ Знам , че не знам“ – Но си имам собствено мнение по всички въпроси!

Така , че – ВЕРВАЙТЕ МИ !!!

цитирай

5.
анонимен –
Благодаря/въпрос 31.10.2010 12:43

Благодария Ви за написаната на достъпен език статия по този изклютелно важен въпрос. Наистина това е необходимо и полезно за всички.
Имам един въпрос, който не е засегнат в статията, а именно възможно ли е омазняването на черния дроб да бъде преодоляно с намаляване на мазните храни и алкохолните напитки или задължително трябва да се включат и лекартствени средства? С други думи, може ли черният дроб да се самовъзстанови с подходящ хранителен режим и намаляване (или изключване) на алкохола?
Благодария предварително за времето, което ще ми отделите.

Розана

цитирай

Извинявай за закъснелия ми отговор.Едва вчера видях твоя коментар.От няколко месеца съм без „Персонален Компютър“, ползувам тези на децата и по тази причина влизам рядко в блога.Съвсем скоро ще се оборудвам с нова конфигурация.
А , сега на въпроса:“възможно ли е омазняването на черния дроб да бъде преодоляно с намаляване на мазните храни и алкохолните напитки или ….“ – предполагам , че ще трябва да напиша продължение на статията за чернодробната стеатоза , защото темата наистина е много обширна , а заболяването е широко разпространено.
Всъщност ти си ми задала три въпроса.
Със сигурност намаляването на мазните храни и алкохолните напитки ще доведат до подобряване на състоянието на черния дроб.Ако причината за развитие на ч.стеатоза е прехранване , затлъстяване и прекомерна употреба на алкохолни напитки или ако болестта довела до ч.стеатоза е излекувана , една добра диета ще доведе до възстановяване в значителна степен на черния дроб.
Ако обаче това не е така и първопричината „персистира“ /това означава , че основното заболяване не може да бъде излекувано/ или ако пациента има значителни оплаквания то тогава се налага употреба на лекарствени средства подпомагащи възстановяването на чернодробната тъкан.
На третия ти въпрос отговорът е положителен.Да, добрата новина е , че черният ни дроб има способността да се самовъзстановява.Това може да се случи само тогава , когато е премахнато основното заболяване и както ти си написала“…с подходящ хранителен режим и намаляване (или изключване) на алкохола..“.
Надявам се закъснелият ми отговор да ти бъде полезен.
Д-р Динев

цитирай

7.
анонимен –
няма веэплатен обиат 19.12.2010 02:23

не съм вегитарианец ,НО ЩЕ СТАНА,ВСИЧКО Е ПО ПРИНУДА, БЬЛГАРИНО НЕ Е ВСИЧКО ИАДЕНЕ И ПИЕНЕ ПО КОРЕМ,ИСКА СЕ И АКЪЛ,НО АКЪЛ ОТ КАДЕ КАТО МНОГО НИ СЕ ИАДЕ,,,,,,,,,,,,,,това се отнася эа мене

цитирай

8.
анонимен –
добавки за омазнен черен дроб и др. 11.03.2011 13:58

витамин В15 (пангамова киселина), L-карнитин (витамин Bt), ленено масло (омега 3,6,9), коензим Q10, алфа липоева киселина, антиоксиданти – A,C,E, цинк, селен; карзил (от бял трън) и есенциале форте (холин). От всички тези не знам дали може в България да се намери B15.

цитирай

9.
анонимен –
питане 27.05.2011 21:39

каква болест е развита при АСАТ-243 и АЛАТ-204

цитирай

Само според показателите на тези два чернодробни ензима не може да се постави диагноза.Може да се каже само, че най-вероятно има активен възпалителен процес в черния дроб.Трябва да знаете , че тези два ензима се съдържат в клетките и на други органи и тяхното повишаване може да е свързано с болести извън черния дроб.
д-р Динев

цитирай

11.
анонимен –
PETIA 16.12.2011 21:57

moje li da se iz4isti 4ernia drob i s kakva dieta poneje imam bolen stomah?az nikoga ne sam pu6ila a s pieneto sam skarana samo po praznizite pia.rabotila sam 15 god balerina i po vreme na demokraziata rabotia kato menidjer.sega sam 59 god i rabotia v ITALIA tuk hranata e po razli4na ot na6ata.as imam steatoza s pokazateli AST 52 I ALT 70. KAKVI MEDIKAMENTI TRIABVA DA VZIMAM? BLAGODARIA VI PREDVARITELNO.

цитирай

много различни диети можеш да откриеш в интернет или в научната литература.Аз не си поставям за задача да изчерпвам функциите на медицинските справочници.Мога само да ти кажа , че от това което си ми написала става ясно , че процесът , който е довел до увреждане на твоя черен дроб , все още продължава да работи, така че в твоя случай не е достатъчно само да спазваш диета.Трябва да се открие причината.
Трябва да провеждаш курсове с хепатопротектори/виж в статията/ , продължителността на които, ще определи твоят Гастроентеролог.Забранено е консумирането на алкохолни напитки, силни подправки и тежки , мазни и трудносмилаеми храни.Храни се често и по малко.Ти явно се храниш в някакви специални заведения.Моите впечатления са , че в Италия кухнята е много сходна с българската.Вината са по-хубави,по-чисти.А, по-бедна пица не съм ял никъде в света/хляб,домати и сирене :-)) /
Пиша на Български език/надявам се , че не си го забравила/.
Извинявам се на всички , че сложих одобрение за коментарите.
От известно време ме заливат огромни „коментари-реклами“ от цял свят и най-вече от „Братска Русия“.
Ако имаш още въпроси питай.Ако имаш път към България ела , ще ти пусна скринингов пакет изследвания.Няма да струва повече от сто лева.Резултатите излизат за 2-3 дни.
д-р Динев

цитирай