За добър външен вид

6
Добави коментар
pupidrupi
pupidrupi

1. Винаги трябва да изглеждате свежи и спретнати

Освен ако не сте почитател на традиционната хипи мода и целта ви не е да изглеждате незаинтересован за външния си вид. Не излизайте с измачкана риза и мръсни обувки. Грънджа е подходящ за тийнейджъри.

2. Избирайте подходящите размери

Ако носите сутиен по-малък от необходимия размер гледката, която се очертава под блузата ви няма да допринесе за стилната ви визия. Избягвайте твърде дългите панталони, твърде тесните блузи и твърде късите якета. Не си купувате дрехи с един размер по-малки или по-големи, когато няма този, който ви трябва. И при условие, че размерите при различните марки могат да варират – пробвайте – разликата, дори когато се изразява само в няколко милиметра, се вижда.

3. Не прекалявайте с принтовете

Когато изберете леопардови принтове (например), колкото и актуални да са в момента, нека не присъстват във всеки детайл от тоалета. Идеята да сложите рокля, обувки, чанта и шапка с едни и същи мотиви определено е лоша идея. Желанието за експериментиране е положителен импулс, но по-добре да се ограничите, за да не изгубите границите.

4. Дръжте ярките цветове далече от лицето си

Без значение какъв тон е вашата кожа – тя няма да изглежда добре ако сте облечена в неоново зелен пуловер. Подобни блестящи нюанси избирайте за полите и панталоните си. По-добре флуоресцентно зелени обувки, вместо флуоресцентно зелен топ. По-добре ярко цикламени нокти, вместо ярко цикламен шал.

5. Избягвайте клишетата

Вероятно сте чували като мантри изрази от рода на: „Обувките и чантата трябва да са в един и същи цвят.“ или „Никога не съчетавайте райе с каре.“ Всъщност – защо не? Не вярвайте на всичко, което се чува наоколо. По-добре дайте воля на собствената си креативност и реализирайте идеите си.

Източник: kozmetikata.com