Българска асоциация за маркетингови изследвания и проучванe на общественото мнение

8
Добави коментар
cipisec
cipisec

Българска асоциация за маркетингови изследвания и проучванe на общественото мнение

Скоро беше обявено създаването на една нова асоциация в областта на маркетинга – Българска асоциация на професионалистите в маркетинговите изследвания и проучванията на общественото мнение (Bulgarian Association of Marketing and Opinion Researchers – BAMOR).

Учредителите й са 14 водещи агенции за маркетингови и социални проувания – „Алфа Рисърч” ООД, „ББСС” ООД, „Витоша рисърч” ООД, „ГФК България” ЕООД, „ЕСТАТ” ООД, „Мап маркетинг рисърч” ООД, „Маркет линкс” ООД, “Маркет тест” АД, „МБМД консултинг” ЕООД, „Нет-СБ” ООД, „Ноема” ООД, „Прагматика” ООД, „Саут Ийст Юръп Рисърч Корпорейшън” ООД, „СИНОВЕЙТ” ЕООД.

Като свои цели основателите посочват въвеждането на световни практики в областта на маркетинговите проучвания и професионалното развитие с акцент върху обучението на млади изследователи.

„Секторът на маркетинговите и социални изследвания у нас отдавна премина периода на ценови войни, нелоялна конкуренция и неясно качество на изследователската услуга и надживя времената, в които агенциите пребиваваха в състояние на „студена война помежду си”, коментира председателят на БАМОР Стоян Михайлов. Той изтъква, че вече има предпоставки за коопериране на агенциите за браншово представяне и комуникация с държавни или международни институции и сродни организации.

Клиентите пък се надяват, че тази асоциация няма да се втурне да защитава само интересите на членовете си, а в резултат от действията й ще се установят стандарти за качество в бранша. И че от нейните действия ще спечелят не само представителствата на глобалните фирми в България, партиите и политиците в предизборна ситуация, но и всички други фирми в страната!

След Българската Асоциация по Маркетинг и асоциацията за интерактивен маркетинг Intertative Association Bulgaria това е третото по рода си сдружение на фирми и професионалисти в областта на маркетинга в България. Да пожелаем успех на БАМОР!

Маркетинг Буркан е блог, който работи на принципа pure business blog. Не публикуваме платени обяви и PR-и, а само това, което ще бъде интересно и полезно на маркетинг специалистите и бизнесмените.

За автора

Поли Козарова

Маркетингов експерт с 14 годишен опит и специализация в маркетирането на IT продукти и консултантски услуги.