10 неща, които мъжете НЕ ИСКАТ да знаят за жените

9
Добави коментар
love-aholic.com
love-aholic.com

10 неща, които мъжете НЕ ИСКАТ да знаят за жените

26/02/2010 |

Защо мъжете не разбират жените? Мъжете знаят, че жените са различни, но много мъже не желаят да полагат усилия, за да разберат в какво се състоят разликите и как да общуват с жените. Разбира се, няма начин един мъж да разбере напълно една жена (и обратното). Не е и необходимо. Ако един мъж уважава и цени една жена, той ще успее да разбере и всичко, което е важно за нея.

Но какво всъщност искат жените?

1. Романтика

Много хора поставят знак на равенство между любовта и романтиката. Мъжете знаят, че жените искат романтика, и разрешават въпроса с традиционен букет за 8 март, традиционен подарък за рождения ден и традиционна ваканция през лятото.

Тук с пълна сила важи правилото, че няма значение какво се прави, а как се прави. Жената може да не осъзнава, но интуитивно усеща чувствата на мъжа, които стоят зад романтичния жест. Мъжете измерват жеста с пари, жените – с емоцията, която долавят.

Ще се зарадва ли жената на букета, който мъжът й и поднася, връщайки се от любовницата си? Не. Веднага ще разбере, че нещо не е в ред. Може да не знае, че току що той й е изневерил, но ще усети фалшивостта на жеста.

Освен това, всяка жена възприема романтиката по свой начин. За една жена е романтика да получи стихове от любимия си мъж, а друга може да бъде отблъсната от това и да го приеме като лигавщина. Вашата жена е уникална и вие трябва да разберете какво е романтично точно за нея.

Към мъжете: Ако не правите нещо от сърце, лично за нея – по-добре не го правете изобщо.

2. Внимание

Вниманието е равно на любов. Човек може да проявява искрено внимание само към нещата, които са важни за него.

Жените, както и мъжете, искат зачитане на душевните си потребности. Много мъже смятат женските занимания и интереси за глупости и, ако изобщо си направят труда да се поинтересуват как върви, задават въпроса про форма. За мъжа е странно, че се е поинтересувал, а тя се е нацупила. Въпросът е зададен, но истински интерес липсва – жената интуитивно усеща липсата на интерес.

Към мъжете: Когато се обръщате към жената, правете го искрено – ако не правите нещо от сърце, по-добре не го правете.

3. Пари

Почти всички мъже, които познавам, вярват, че жените се интересуват от техните пари и приемат това за много болен въпрос. Аз лично познавам само една жена, която откровено заявява, че за нея парите на мъжа са определящо важни за една връзка, но дори и тя е влюбена в човек без пари – и го обича какъвто е. Ако жените се интересуваха само от пари, 95% от мъжете щяха да са самотници – а фактите показват друго.

Клишето гласи, че жената търси мъж, който да даде сигурност на децата й.

Какво стои зад парите? Парите са символ на характера. Парите са изражение на приоритетите на мъжа и как той възприема реалната страна на живота. Парите са символ на независимостта. Пари имат мъжете, стъпили на земята. Пари нямат мамините синчета, мързеливите мъже, неуверените мъже.

Към мъжете: Парите, които изкарвате, са по-важни за вас, отколкото за нея. Ако изкарвате толкова пари, колкото бихте искали, ще бъдете толкова уверени в себе си, че няма да има жена, която да ви устои – не заради парите, а заради личната ви сила.

4. Пенис

Мъжете са твърдо убедени, че размерът на пениса им е равнозначен на размера на личността им. Отново, не познавам нито една жена, която да е на това мнение.

В центъра на мъжкия свят стои сексът и неговият орган – но това е така само за мъжа. Жените нямат против големия размер, но ако обичат мъжа, приемат го какъвто е. В центъра на женския свят стоят чувствата, а не половите органи.

Много мъже подхождат към жените от позицията на пениса си. Интернет, с анонимността, която осигурява, показва прекрасно това. Когато реша да поговоря с някой непознат в Скайп, повечето от мъжете, които ми пишат, в профила си имат снимка на… пенис. Е, признавам си, пениси без самоличност не ме интересуват. Пенисът става важен за мен след като личността на мъжа стане важна за мен.

Към мъжете: Пенисът ви е по-важен за вас, отколкото за жената. Потърсете това, което е важно за нея – това са някакви чувства.

5. Секс

Мъжкият идеал за сексуално общуване може да се види в един порно-филм. Женският идеал за сексуално общуване може да се види в сапунен сериал. Там, където е допирната точка между порното и сапунката, там е реалността. А има ли допирна точка?

Мъжът има нужда от секс и това е основната причина да търси общуване с жената, която не разбира и която затруднява живота му. Жената има нужда от любов и нежност и това е единствената причина да търси мъжа, когото не разбира и който само усложнява живота й. Всъщност и двамата търсят пълноценно общуване, търсят интимност, търсят обвързване и условия за създаване на деца – но сексуалният подход е в природата на мъжа и чрез него той стига до емоциите, а жената обратно – тръгва от емоциите си, за да стигне до секса.

Жените изпитват удоволствие от секса само с любим човек. Фактът, че няма мъже-проститути (доколкото ги има, те са изключение), показва, че за жените сексът не е толкова важин, колкото е за мъжете. Ако беше, мъжете нямаше да изпитват недостиг на секс. Сексуалното желание е природният трик, който свръзва мъжа с жената – но тя в това отношение е много по-независима от мъжа.

Към мъжете: Тайната към сексуалността на жената няма да откриете в порно-филмите – там са само вашите фантазии. За да откриете нейните, трябва да положите повече труд.

6. Вярност

Много мъже се самоопределят чрез броя на завоеванията си. Много мъже смятат, че могат да впечатлят жената с разкази за завоеванията си. Лично за себе си мога да кажа, че нищо не може да ме отблъсне повече в един мъж от това. Какво стои зад това?

Ниска себеоценка – мъжът има нужда от числени доказателства за мъжката си сила. Липса на самоконтрол – за жената това означава, че тя ще загуби вниманието му в момента, в който пред очите му се появи друга жена. А нито една нормална жена не би встъпила доброволно в харем. Харемите отново са израз на мъжките желания.

Към мъжете: Ако искате да направите добро впечатление на жената, забравете за разказите за сексуалните си завоевания. Жената цени верността и лоялността, а не високата бройка.

7. Физическа красота

Физическата красота има значение, но не определящо. За мъжете физическата красота на жените има по-голямо значение. И все пак външният вид има значение.

Мускулите говорят за сила на характера, за дисциплинираност, за самоконтрол – качествата, които жените харесват. Тук не става въпрос за онези мускули, които се правят с растежен хормон и анаболи – а за тези, които се правят във фитнес-залата. Тук полът няма значение – грижата за тялото означава любов към себе си, а всеки човек уважава онези, които ценят себе си.

Зад спортното тяло стои спортен дух – това са мъжете, които могат да падат и да стават. Това са мъжете, които няма да се уплашат от трудния път към една жена – жената не може устои на мъжа, който е готов да се бори за нея.

Към мъжете: Ако смятате, че спортът изгражда тяло, сте наполовина прави – по-важното е, че изгражда характер.

8. Споделяне

Мъжете смятат за признак на мъжество силата и мълчанието. Жените смятат за признак на мъжество емоционалната откритост. Жените са открити и имат нужда от емоционална връзка. Лично аз най-много уважавам мъжете в живота си, които не са се притеснявали да покажат слабостта си пред мен. Те са истински силните мъже.

Разбира се, има хора – и мъже, и жени, които непрекъснато плачат и мрънкат за нещо – тези не ги обича никой. Става въпрос за пълноценно общуване, в което всеки знае какво се случва с другия. Няма нищо по-болезнено за една жена от това да вижда, че любимият й мъж страда, а той да не й позволи да му помогне по някакъв начин.

Към мъжете: Емоциите са пътят към сърцето (и всичко друго) на жената.

9. Деца

Жените искат деца.

Жената има около 30 години, през които може да стане майка. В този период тя е здрава и привлекателна за мъжете. Създаването на дете е основен инстинкт на жената – това е и причината тя да търси връзка с мъж. Жената може да работи, да изкарва пари, да се грижи сама за себе си, да получава любов от близките и приятелите си – но не може да създаде дете сама.

Към мъжете: Ако не смятате да ставате баща на детето на една жена, не й губете времето. Жената има ограничено време, през което може да роди и отгледа дете.

10. Уважение

Всъщност, това е нещото, което наистина искат жените. Защото то включва всичко – вниманието, грижата, обичта, любовта, комуникацията, истинския интерес към партньора, пълноценното сексуално общуване, приятелството, изграждането на дом и семейство, създаването и възпитанието на деца – здравите духовни, емоционални и материални основи на връзката. Уважението е зачитане на цялостната личност на човека – без значение мъж или жена. Всяко отношение между хората почива на уважение, приемане и зачитане на партньора.

Мъжът има нужда да усеща възхищението на жената. Жената има нужда да се възхищава и да обожава мъжа. Но за това трябва да има причина.

Ако не изпитвате уважение към конкретната жена или женския пол изобщо, жената ще усети това – по думите ви, по отношението ви, по езика на тялото ви, по погледа и изражението ви. Нито една самоуважаваща се жена не би останала с мъж, който не я уважава.

Ако не уважавате една жена, а сте с нея – какво говори това за вас?

Към мъжете: Ако искате здрава връзка, приемете жената за равностоен партньор и й отдайте полагащото й се уважение.