Най-романтичните градове в Европа

1
Добави коментар
sofito7
sofito7

Наричат ги най-романтичните градове в Европа. Отпускаща атмосфера, уютни ресторанти с пленяваща гледка, дълги алеи за разходка на лунна светлина и уединени плажове – те са идеалното място за почивка с любимия човек.

  Най-романтичните градове в Европа са си извоювали безспорно място в списъка на топ дестинациите за влюбени двойки. Ако с половинката ви не сте успели да си организирате един специален романтичен уикенд за „Св. Валентин“ , винаги можете да се реванширате един на друг като посетите някои от най-красивите градове в Европа. Заедно ще се отдаде на културна обиколка, на романтични вечери, на разходки с корабче и файтон и на безброй интимни мигове, които ще разпалят с нова сила пламъка на любовта ви.

Дори всичко това да не е целта на посещението ви, самата атмосфера на най-романтичните градове в Европа е такава – завладяваща, магнетична, опияняваща. И наситена с една одухотворяваща и специфична нотка на самодостатъчност, от която се нуждаят всички влюбени двойки. Оства само да изберете кой от тях бихте искали да посетите!

Париж , Франция   

Представете си колко романтично би било да се събудите в Париж, до любимия човек, да му прошепнете „Bonjour, mon cherie!“ („Добро утро, любими“), а след това да започнете деня си с традиционните френски кроасани в подножието на Айфеловата кула. Фаворит сред най-романтичните градове, Париж ще ви очарова с финес, лукс и аристократизъм. Тук сякаш всичко нашепва за любов – изтънчената френска кухня, изисканата градска атмосфера, историческите и културни забележителности (Лувъра, Айфеловата кула, Нот’р Дам, Монпарнас…). Дори френският език със своето сладко звучене ще стопли душите ви. Кажете „Je t’aime“ („Обичам те“) на своя любим в Париж! Венеция , Италия   

Красотата и уникалността на Венеция ще ви накарат да се влюбите от пръв поглед. Разходка с гондола на лунна светлина, Мостът на въздишките и Базиликата „Сан Марко“ са само част от любимите атракции на милионите влюбени двойки, които посещават града ежегодно. Ще се изгубите в очаровнието на тесните венециански улички, съпътствани от песните на гондолиерите и музиката от безбройните кафенета и ресторанти. Ще останете пленени от тесните канали, многобройните мостчета над тях, старите сгради и пъстрите цветни каскади, и преди да се усетите, ще бъдете завладяни от типичния италиански темперамент.

Виена , Австрия

Виена наистина знае как да грабне сърцата ви. Огромното виенско колело в увеселителния парк „Пратер“ ще ви достави незабравимо удоволствие – можете да се  наслаждавате на великолепието на австрийската столица докато вечеряте насаме в някоя от кабинките. Обширните паркове и градини пък ще ви предоставят идеалната възможност за романтичен пикник и дълги разходки сред природата. А нощта ще разкрие пред погледа ви разноцветно осветени сгради и истинска европейска култура.

 

Амстердам , Холандия

Има нещо магическо в градовете с канали. Нещо, което ги нарежда сред най-романтичните в Европа. Такъв е и Амстердам – наричан още „Северната Венеция“. Калдъръмените тесни улички, архитектурното „съзвучие“ и свободомислието са запазената марка на холандската столица. Направете си разходка с лодка, велообиколка или просто се изгубете – тук всичко ви приканва да се откажете от задръжките и да дадете воля на въображението си.

Брюж, Белгия

Казват, че в Брюж продават най-вкусния шоколад в света. Казват, че това е един от най-романтичните градове в света. Казват, че е идеален за всички онези, които обичат древната архитектура, хубавата кухня и кокетното излъчване. Брюж е обявен за европейска столица на културата за 2002 г. и се слави като един от най-емблематичните градове на Белгия. Тук се усеща духът на Средновековието, навсякъде се носи мирисът на топъл шоколад и гофрети, а ако искате да изпиете чаша бира, то трябва да знаете, че тук се произвеждат най-много видове в света. А когато сте заедно с любимия човек, всичко това ще ви е още по-сладко.

Майорка , Испания

Остров Майорка е един от най-мечтаните, най-красивите и най-посещаваните острови в Европа. Безброй младоженци я избират за медения си месец, а милиони други я включват в плановете си за романтична почивка с любимия. Тук има за всекиго по нещо – усамотени плажове и закътани заливи, впечатляващи планински масиви и романтични рибарски селища, разнообразни заведения и местна култура. Екзотиката е навсякъде около вас, карайки ви да се чувствате като в самия рай.

 

Кипър

Кипър носи романтичен заряд още от дълбока древност. Според легендата, именно тук, от морската пяна, се е родила древногръцката богиня на красотата и любовта Афродита. По-късно в историята, в разцвета на Римската империя, Марк Антоний подарил острова на Клеопатра. Днес Кипър е едно от любимите кътчета за почивка или за сключване на брак. Живописната гледка, златистите плажове и традиционните градчета са чудесно място да се отдадете на любовта си един към друг.

„Карлови Вари“, Чехия

Само на няколко километра от границата с Германия се намира най-популярният чешки балнеолечебен и SPA курорт „Карлови Вари“. Според преданието германският император и чешки крал Карл IV случайно открил първия горещ минерален извор и основал селището около него. Днес това е един от най-привлекателните курорти в света, в който на почит са лечебната вода, природата и старинната архитектура. Ако искате да опитате сладостта наSPA туризма , при това по двойки, посетете „Карлови Вари“.

Монако

Ако търсите малко по-нестандартна романтична атмосфера, забаравете останалите градове и тръгнете към Монако. Малката страна предлага изобилие от романтични кътчета, разнообразни туристически атракции и увлекателна история. Връзката с природата се усеща навсякъде, както и луксът, изкушенията и парите. Ако с половинката ви искате да внесете малко адреналин във взаимоотношенията си, изпробвайте късмета си в някое от казината. Все пак се намирате в „Европейския Лас Вегас“! Тоскана, Италия

В Тоскана ще ви побият тръпки от любов. Хълмовете, осеяни с маслинови дръвчета си акомпанират с китни къщурки и многовековни сгради. Тук можете да срещнете много младоженци и щастливи семейства, предпочели спокойствието и пасторалното излъчване на региона Тоскана. Тук можете да посетите Флоренция, Пиза и Сиена, да се припичате под жарките лъчи на слънцето или да карате ски в някой от планинските курорти. Ще обикнете хълмовете на Тоскана, още щом ги видите!

 

12. 02. 2010 / Цвети Тошева