Отслабване със солна вана

1
Добави коментар
kozmo
kozmo

Известно е, че ваните с морска сол са полезни за организма, тъй като те съдействат за преодоляване на стреса, укрепват нервната система, подпомагат извеждането на токсини от организма. Прилагат се за намаляване болковите усещания при артрит, радикулит, остеохондроза и при рехабилитация след някои видове травми.
Ваните с морска сол са много полезни и в борбата с наднорменото тегло. Солта извежда от организма излишната влага, стимулира кръвообращението в кожата. Най-важната функция в случая е, че този вид вани ускоряват обменните процеси в организма, когато се спазят изискванията към всички манипулации.
На първо място трябва да се използва качествена морска сол, затова е най-добре такава да се купи от аптеката. Възможно е ваната да се направи и с каменна сол.
Някои специалисти твърдят, че морската сол е за предпочитане, когато става дума за лечение на нервни заболявания и прочистване на организма, а каменната подпомага повече физическото възстановяване при умора и травми, но няма достатъчно доказателства в тази насока.
Когато целта е отслабване, спазвайте следното:
1. Преди да се влезе във ваната, кожата трябва да се почисти добре със скраб.
2. Във ваната се разтварят от 100 г до 1 кг сол в зависимост от целта. Ако целта е да се поддържа теглото, се разтваря по-малко количество сол. Ако целта е да се лекува затлъстяване, солта трябва да е значително повече.
3. Температурата на водата трябва да е между 20-30 градуса. Никога не използвайте солна вана с висока температура на водата, това е опасно.
4. Престоят във ваната може да е 10-20 минути. Дългият престой във ваната също може да създаде проблеми.
5. Солна вана се прави поне през ден. Ежедневните вани не са за предпочитане.
6. Курсът с цел отслабване е 10-15 процедури.
7. След излизане от ваната тялото трябва да се облее с чиста вода. Много полезно е цялото тяло да бъде интензивно разтрито с мека кърпа. После се нанасят подходящи козметични средства по личен избор.
Солни вани се прилагат и против целулит, като във водата се добавят ефирни масла от грейпфрут, портокал или лимон. Предварително обаче трябва да сте сигурни, че нямате алергия към избраното за ваната масло.
Солните вани не се препоръчват за хора със сърдечни заболявания. При разширени вени е редно да се направи консултация с личния лекар.