Илиян: „Яка тупалка“ означава много яка мацка

15
Добави коментар
irraa
irraa

Само преди броени дни на Осмите годишни музикални награди на телевизия „Планета”  Илиян бе избран за „Певец на годината”. Как му се отразява славата, какво се случва в личния му живот и какво значи според него думата „тупалка” – за всичко това се поинтересува bliasak.bg.

Как се чувстваш като певец на годината? Илиян: Не мога да почувствам още някаква промяна. Иначе съм доволен и много добре се чувствам. Очаквал ли си да получиш такова високо признание? Илиян: На 80% да. Винаги човек се надява, но не винаги се получават нещата. Сега отговорността ми става много по-голяма. Как ще я защитиш занапред? Илиян: Продължавам да правя хубави песни и да се представям добре. Просто трябва много повече да обмислям нещата за в бъдеще. Да не прибързвам и да правя качествени парчета. По-добре рядко да пускам песен, но тя да е хубава.

Да се върнем назад в годините. Как започна твоята история като певец? Илиян: Цял живот съм се занимавал с пеене. Преди да сключа договор с „Пайнер” пеех по кръчми в София и цялата страна. Така се развих като певец.

Мегахитът ти е „Тупалка”. Това уред за изтупване на килими ли е? Какво означават за теб думите „тупалка” и „щракалка”? Илиян: Думата щракалка няма превод. Няма как да го обясня. Всеки си го разбира по свой си начин. А идеята на „яка тупалка” е един вид много яка мацка. Красива и добре изглеждаща мадама.

Направи дуети с Анелия и Джена. Кой е следващият? Илиян: В момента правим трио – Аз, Коцето и Борката Дали. Песничката е динамична и се надяваме да стане нещо готино. До месец и половина – два най-късно ще е готова. Не искаме да бързаме и да претупваме нещата, за да стане хубава.

Не присъстваш често в жълтата преса, няма скандали около теб. Това харесва ли ти? Илиян: Явно не правя нищо, за да съм им интересен. Има хора, които и дори нищо да не направят, пак пишат за тях. Това означава, че определени медии си имат симпатии към някой изпълнител. Аз нямам нужда от гадна реклама, разчитам на таланта си. В крайна сметка всичко се разбира и нещата се обръщат с главата надолу.

Доколкото разбрах, не приемаш подаръци от фенки. Защо? Илиян: Не е вярно, приемам. Сигурно говориш за едни очила, които една фенка искаше да ми подари? Не исках да й ги взимам, защото й бяха единствените. Тя много държеше да ми ги даде за спомен и затова ги приех. Накрая очилата изчезнаха заедно с колата ми. Иначе непрекъснато ми подаряват плюшени мечета, зайчета, гривни, запалки, всякакви аксесоари. А неприличните предложения са нещо постоянно и нормално. Годеницата ти Бела вече свикна ли с това? Илиян: За нея са нормални неща. Знае, че това ми е работа и приема неприличните предложения към мен с усмивка. Имаме си достатъчно доверие.

Решихте ли кога ще бъде сватбата? Илиян: Не сме уточнили кога точно ще бъде. Живот и здраве като решим ще кажем. Ти си голям купонджия, а защо толкова рядко водиш Бела по партита?Илиян: Ако мислите, че я крия, не е така. Тя винаги е била с мен, но е незабележима. Скоро медиите разбраха, че ми е приятелка и започнаха да проявяват интерес и към нея. Бела не е от хората, дето обичат да се показват. Не я гони звездоманията. А теб самия промени ли те по някакъв начин известността? Илиян: Твърдо не. Приятелите ми, които ме познават отблизо, също могат да го потвърдят. Аз съм човек, който много бързо се сприятелява с хората. И още от първия момент започват всички да ме обичат и да ме харесват. Обичаш ли да правиш романтични подаръци на годеницата си? Илиян: Разбира се. Обичам да я водя с мен по участия. Скоро бяхме в Добрич и Шумен, разходихме се из центъра – на нея много и хареса.

Къде би я завел на сватбено пътешествие? Илиян: В Америка! На мен много ми харесва там въпреки, че не съм ходил. Дори искам да живея в Америка. Това, разбира се, са само мечти, може когато отида, да не ми хареса. А мога и другаде да я заведа на пътешествие, има толкова красиви места по света -Тайланд, Бразилия, екзотични острови.

Новини за Илиян (Пайнер)
Интервюта с Илиян (Пайнер)