Голи мадами взеха наградите на Пайнер

28
Добави коментар
serniko
serniko

сряда, 24 фев 2010 г. 14:25 ч.

Снимка: BNEWS, Николай Дончев

Преслава отново грабна статуетката за певица на годината, но този път компания на върха ще й прави „тупалката“ Илиян.

Тази година водещи на шоуто бяха Наско Михайлов, Елена Паришева и Галя Димитрова, все познати лица от ефира на „Планета“.  Начало на наградите даде Галена, а закриването се падна на Преслава.

Фолкаджийките отново събраха очите със странните си прически и безкрайно късите рокли, кото бяха подбрали. Както се казва хвани едната, та приший малко плат на другата. Вече стана традиция да гледаме интимните части на фолк певиците и като че ли спряхме да им обръщаме толкова внимание.

Друга една тенденция също се запази-погребалният черен цвят отново преобладаваше, както и на концерта на „Пайнер“. Почти всички големи имена смениха по два тоалета за церемонията, по един за музикалното представяне и за връчване на наградите.

Безспорно за пореден път най-шантава беше Камелия. Тя излезе да получи наградата си за видеоклип на 2009 г. за песента „Оргазъм“, облечена в жълта туника и нахлузила на главата си космата кожена шапка. Малко по-късно „огън момичето“ демонстрира и стил като заложи на безупречна вечерна рокля. С нея тя изпълни хита „Черна кръв“.

Интересен беше фактът, че някои утвърдени имена в бранша за пръв път се сдобиха с награди. Това бяха Есил Дюран, Бони и Милко Калайджиев. Категорично най-голямо признание получи песента на Милко „Как да те забравя“, която стана песен на 2009 г.

Не може да не отбележим категориите – “Певица на десетилетието“ и „Наградата за принос в развитието на поп фолка“. Тези две статуетки попаднаха в ръцета на „любимката на народа“ Ивана, която покори десетилетието, а основоположничката на фолка се оказа Глория. За жалост инцидент възпрепятства Глория да присъства на церемонията. Броени часове преди началото на концерта бащата на певицата получил инфаркт. За щастие, тя успяла навреме да го транспортира до най-близката болница и състоянието му бързо се подобрило.

Яница беше наградена от главен инспектор Красимир Костов за песента си „Изгубени души“, която грабна наградата за песен със социално послание. Нарочно или без да иска, певицата беше подбрала така облеклото си, че зърното на едната й гърда постоянно разсейваше публиката. Така , в продължение на четириминутното си изпълнение, тя зарадва хората не само с гласа си.

Андреа заложи на балетно изпълнение, което направи песента „С теб да бъдем пак“ особено атрактивна. Мария, която нямаше почти никакви номинации, си подели с Райна наградата за най-оригинално медийно присъствие. Разбираемо е, че те не получиха музикални награди,  защото и двете хвърлиха повече усилия в телевизионните риалитита Music Idol 3 и VIP Dance, отколкото в пеенето.

Честта да сложи финал на концерта получи Преслава, която стана певица на годината. Тя пя в дует с Константин, а след това извика на сцената новият певец номер едно- Илиян, с който изпълниха хита „Тупалка“.

Макар церемонията да се оказа доста дълъга, множеството гафове разнообразиха малко скучните благодарствени излияния от страна на певците. Явно всички имаха какво да кажат, но доста от тях бяха прекъснати. Ако някой реши да се доизкаже, да заповяда при нас!