Соларна четка за зъби

3
Добави коментар
olaf
olaf

Автор Зеленият сайт GreenJotter

– March, 8th 2010

Високите технологии не са подминали дори и нещо толкова рутинно като четките за зъби. Ежедневното миене на зъбите вече се е превърнало в сложно и технологично действие с новата четка за зъби Soladay на японската компания Shiken. В нея е вградена фина оптична технология с полупроводников елемент в шийката на четката и соларен панел в края на дръжката.

Когато бъде намокрена и изложена на светлина четката започва да отделя електрони, които неутрализират нивото на водородни йони, отговорни за киселинната атака върху зъбите и появата на кариес.

Водородните йони се отделят от образуваните органични киселини при разграждането на захарите от бактерии колонизирали зъбната плака. Така се комбинира почистващото й действие с директно неутрализиране на основните причинители на кариеса. Четката се произвежда в различни цветове и е преминала всички микробиологични тестове. Патентована е в Япония, САЩ, Корея и ЕС и според думите на компанията производител, скоро може да се очаква на пазара.

Така скучното ежедневно миене на зъбите се превръща във футуристична дейност с участието на соларни панели и микроелементи. Може да се сдобиете с нея на цена от около 18$ от фирмата производител. [via Shiken Japan]

Tweet