Израел – древност и съвремие, 5 нощувки за дати 11.03.2020 и 20.05.2020 г.

2
147
Добави коментар
ivangeorgiev2014
ivangeorgiev2014

Среща на летище София, Терминал 2.  Полет за Тел Авив в 11:05 ч.  Пристигане на летище Бен Гурион – 13:35 ч.  Посрещане в залата за пристигащи от представител на местния туроператор. Посещение на църквата с гроба на Свети Георги в Лод (древният град Лида Палестинска). Панорамна обиколка на Тел Авив. Туристическа програма в Яфо, един от най-старите градове в Близкия изток, намиращ се на възвишение предлагащо неоценима гледка към брега на Тел Авив с неговите плажове: посещение на района старото пристанище с чудесни ресторанти, в които се предлагат морски ястия, малки кафенета и пекарни, скрити в тесните павирани улички. Отпътуване за Витлеем. Вечеря и нощувка във Витлеем.

Ден 2 Витлеем – Йерусалим

Закуска. Туристическа програма в Йерусалим – съгласно конституцията на държавата Израел, нейна единна и неделима столица. Панорамна гледка от Маслинения хълм към столицата Йерусалим: разположен е в южната част на плато, част от Юдейските планини и включва Елеонския хълм на изток и хълма Скопий на североизток от центъра на града. Пешеходна обиколка на Стария град: Гетсиманската градина – традиционно почитана като мястото, където Иисус Христос се моли в нощта на залавянето му. Днес това събитие напомнят една базилика, посветена на страданията Христови, и осем стари маслинови дървета, чиято възраст е над 2000 години; Виа Долороса (от лат. „Пътят на болката“) – това e улицата в древния Йерусалим, по която е минал с кръста Иисус Христос към мястото на разпятието – Голгота; храмовият комплекс Божи гроб – най-святото място на Християнския свят, където е разпнат, погребан и възкръснал Христос; Стената на плача – единствената структура, останала от Йерусалимския (Соломоновия) храм. Това название идва от това, че евреите често отивали там, за да тъжат за гибелта на храма; Хълмът Сион (Давидовият град) – гробът на цар Давид и стаята на Тайната вечеря. Посещение на Новия град на Йерусалим: парламента на държавата Израел (Кнесет), Министерствата на Израел, Музея на Израел (отвън). Посещение на рожденото място на Господ Иисус Христос – Витлеем и построената в чест на това събитие базилика „Рождество Христово“ – голямата забележителност на града. Във Витлеем е роден и Давид – вторият цар на Израел, поради което в Библията градът е наричан често „градът на Давид“. Според библейско пророчество Месията трябвало да бъде потомък на Давид и да се роди в неговия град. Вечеря и нощувка във Витлеем.

Ден 3 Йерихон – Каср ал Яхуд – Мъртво море – Кумран

Закуска. Отпътуване за Йерихон – най-ниско разположеният град под морското равнище и едно от най-древните селища в света: поглед към Манастира на изкушенията – намира се в скалите, където Иисус Христос е постил и се е молил четиридесет дена и четиридесет нощи.  Посещение на Каср ал Яхуд – мястото на кръщението на Иисус Христос на река Йордан. Заминаване за Мъртво море – най-ниското място в света, около 420 метра под морското равнище.  Свободно време за къпане в най-соленото море. Панорамна гледка към Кумран – известен с откритите там най-древни ръкописи, на иврит, на Стария Завет. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.

Ден 4 Назарет – Тиберия – Капернаум – Табха – Планината на Блаженствата

Закуска. Отпътуване за град Назарет, където Архангел Гавраил съобщава на Дева Мария, че ще роди Син Господен и където Христос е живял по-голяма част от Своя живот: посещение на църквата „Благовещение“ и работилницата на Свети Йосиф.  Заминаване за Капернаум – споменава се в Новия Завет, като център на дейността на Христос в Галилея: посещение на останките от древната синагога и руините на къщата на св. ап. Петър. Преминаване към Табха, мястото на „Чудото с умножаването на рибите и хляба“, посещение на църквата на умножаването с подова мозайка от четвърти век.  Разходка с корабче по Галилейското езеро. Отпътуване към планината на Блаженствата, мястото, където Иисус е казал прочутата си проповед.  Гледка към Голанските възвишения. Вечеря и нощувка в Тиберия.

Ден 5 Кана – Мегидо – Акра – Хайфа – Кесария

Закуска.  Отпътуване за Кана Галилейска – там Христос извършва своето първото чудо превръщайки водата във винo. Продължаване към долината на Мегидон. Св. Иоан Богослов в своята книга „Откровение“ споменава тази долина като Армагедон – мястото на последната битка между Доброто и Злото – панорамна гледка. Заминаване за Акрa, една от последните военни бази, и столица на кръстоносците за повече от един век. Посещение на цитаделата на хоспиталиерите, тунелите на тамплиерите, древният град и пристанището. Разглеждане на красивия пристанищен град Хайфа, сгушен на брега на Средиземно море – панорамна гледка към Бахайските градини и залива на Хайфа. Отпътуване на юг по протежението на крайбрежните равнини до Кесария, столица на Юдея по времето на римляните: разглеждане на акведукта.  Вечеря и нощувка в Нетания.

Ден 6 Тел Авив – (летище Бен Гурион) – София

Пакет за закуска. Трансфер до летище Бен Гурион. Полет за България в 07:15 ч. Пристигане на летище София около 10:00 ч.

София – Тел Авив – Витлеем – Йерусалим – Йерихон – Каср ал Яхуд – Мъртво море – Кумран – Назарет – Тиберия – Капернаум – Табха – Планината на Блаженствата – Кана – Мегидо – Акра – Хайфа – Кесария – Тел Авив – (летище Бен Гурион) – София
 

Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 1957013150000841600 на ЗАД „Армеец”

самолетен билет София – Тел Авив – София с редовен полет на авиокомпания Ел Ал с включен багаж летищни такси 5 нощувки със закуски и вечери: 3 във Витлеем (хотел Paradise 3* или подобен) 1 в Тиберия (хотел Dona Gracia 3* или подобен) 1 в Нетаня /Тел Авив (хотел Margoa 3* или подобен) екскурзовод на български език по целия маршрут луксозен автобус с безплатен WIFI саунд система със слушалки по време на туровете всички трансфери по програмата всички екскурзии по програмата входни такси за обектите по програмата разходка с корабче по Галилейското езеро сертификат за хаджийство водач на групата от България медицинска застраховка асистънс – 10 000 евро

бакшиши – 5 долара на турист на ден (заплащат се в Израел) застраховка „Отмяна на пътуване“ (информация за нея – в офиса ни) лични разходи