Шампионска Лига: Реал Мадрид – Лион (10.3) | TopZalozi.com

1
Добави коментар
premier
premier

Реал Мадрид се намира в разгара на може би най-важната седмица от сезона си. „Белите” приемат Лион в осминафинален мач от Шампионската лига. Домакините ще трябва да преодолеят пасив от един гол в първата среща (0:1) в опит да загърбят комплексите си и да пристъпят към четвъртфиналите на най-комерсиалния футболен турнир за първи път от шест!!! сезона насам. Още масло в огъня французите наливат с факта, че до този момент са непобедени на „Бернабеу”.

Явно е, че финансовата рецесия е захванала целия свят за гушата, но това по никакъв начин не попречи на завърналия се президент Флорентино Перес да опита да възроди миналия статут на империята си като „най-великия клуб в света”. 250 милиона отидоха за селекция през изминалото полуггодие, но в първия двубой срещу Лион играчите на Реал осъзнаха по трудния начин, че някои неща не се купуват с пари, като решителност, отборен дух и самоувереност.

Лион от своя страна показа изобилие от тези характеристики на своя „Стад Жерлан”. Момчетата на Клод Пюел не са допускали гол в последните си четири мача и са наясно, че офанзивата на Реал ще бъде повече от трудно предизвикателство.

От другата страна на границата с диаболично кресчендо на „Сантяго Бернабеу” „белите” пратиха феновете си в екстаз след обрата над Севиля. Мадирдчани се вдигнаха и след изоставане от 0:2 успяха да обърнат съперника си до 3:2, с което се изкачиха на върха на таблицата в Ла Лига, макар и по допълнителни показатели.

„Реал v. 2.0“ няма да може да разчита на Карим Бензема, който има проблеми с хернията. Дренте, Шаби Алонсо и Марсело също пропускат срещата поради контузии и наказания. „Човекът оркестър“ Кристиано Роналдо и бразилският магьосник обаче ще блестят на терена за Реал.

Лион няма да разчита на отбранителния дует Франсоа Клер и Клебер Андерсон, които са контузени. Талантливият Мишел Бастош също отпадна от сметките на Клод Пюел. Аржентинският таран Лисандро Лопес, който с головете си първо класира Лион в Шампионската лига след хеттрик срещу Андерлехт и след това прати тима си на осминафинал след решаващ изравнителен гол срещу Ливърпул в груповата фаза, също ще бъде на линия за мача.

Вероятни стартови състави:

Реал Мадрид: Касияс, Рамос, Албиол, Гарай, Арбелоа, Диара, Гути, Гранеро, Кака, Роналдо, Игуаин;

Лион: Лорис, Ревейер, Крис, Бумсонг, Сисоко, Тулалан, Макун, Гову, Пянич, Делгадо, Лисандро.

Водещия букмейкър bet365 определи следните коефициенти за двубоя:

„1“ – 1.30, „Х“ – 5.50, „2“ – 10.00.

НовСпорт