Важни храни за подсилване на имунната система – част 2

14
Добави коментар
thelordofweb
thelordofweb

В тази статия описвам храни за имунитет. Може да ги наричаме и естествени имуностимулатори, защото те укрепват вашата имунна система. Тези храни помагат да се справите с грипове, настинки и всякакви инфекции. Ако редовно приемате от тях ще се радвате на добро здраве, енергичност и дълъг живот.

В първата статия, посветена на здравословните храни описах червеното цвекло, гъбата Шиитаке, авокадото и къдравото зеле. Следват другите три храни, които имат силен имуностимулиращ ефект.

Грейпфрут

Грейпфрутът е имуностимулант, който притежава силно прочистващо свойство. Има високо съдържание на витамин C. Стимулира растежа на тъканите и води до бързо възстановяване след нараняване. Кората му е ценен източник на вещества, които подтискат развитието на тумори.

Високото съдържание на пектин води до намаляване на вредния холестерол. Благодарение на пектина, грейпфрута има силно изразени антиоксидантни свойства – пречиства организма от токсини и го предпазва от натрупване на свободни радикали. А бялата кожа под кората има благоприятно въздействие върху сърцето, защото тя съдържа най-много пектин.

Едно от най-важните хранителни вещества се съдържат в неговите семки. Те притежават антибактериални и антигъбични свойства.

Боровинка

Всички проучвания сочат, че боровинката има най-силни антиоксидантни свойства от всички останали плодове и зеленчуци. Смята се, че съдържанието на елагова киселина, предпазва от ракови заболявания. Боровинката укрепват стените на капилярите и подобрява кръвообращението. Едно от най-ценните свойства, които притежава е подпомагането на циркулацията на хранителните вещества в организма. Това предпазва  от деменция, сърдечни заболявания, инфаркти и подобрява зрението. Има високо съдържание на танини и антивъзпалително действие. Успешно се бори с бактерии и инфекции.

Ето няколко любопитни факта за боровинката:

В миналото хората са лекували кашлица със сока на боровинката.
Корените на боровинката се ползвали като обезболяващо средство при раждане.
От листата се прави чай, който прочиства кръвта.
Голяма част от витамин C в боровинките се разрушава при сушене или топлина обработка.

Бразилски орех

Бразилският орех съдържа голямо количество селен. Селенът е мощен антиоксидант, който прочиства организма от натрупвани токсини и забавя стареенето. Също така, стимулира имунната система и предпазва организма от сърдечни заболявания. Предпазва тялото от натрупване на свободни радикали и развитието на тумори.

Също така, съдържа голямо количество витамин Е. Това усилва съпротивителните сили на организма.

Ядката на бразилският орех е добър източник на магнезий, желязо и мастни киселени – омега-6. Омега-6 подобрява храносмилането и състоянието на кожата. Също така подтиска възпалителните процеси.

За да поддържате добро здравословно състояние е важно всекидневно да приемате тези храни. Те са ключът към вечната младост и дълъг живот.

Инвестирайте във Вашето здраве. Укрепете Вашата имунна система с храните на АкваСорс. Научете още сега за по-долу изброените продукти!