Какво да видим в околностите на Виена?

4
Добави коментар

Предградията и околията на Виена са особено атрактивни с техните романтични пейзажи и живописни селца, където всеки може да открадне своя миг спокойствие.

Един от вариантите за екскурзия е круиз по долината Уачау – изключително красива област по поречието на Дунав. Величественото Бенедиктинско абатство на Мелк се извисява над реката, има и малки китни винарски селца като Шпиц, Дюрнщайн и Вайсенкирхен, чиито хълмове са изпъстрени с лозя.

Южната част на Виенската гора може да бъде разгледана за около половин ден. Не бива да се пропуска абатството Heiligenkreuz. Интерес представлява и скромното ловно имение Майерлинг, което добива известност след мистериозната смърт на принц Рудолф. Наблизо се намира и спокойният спа курорт Баден с неговите серни лечебни извори, казино и хиподрум, където можете да се впуснете в галоп. 

Езерото Найзидлер се намира югоизточно от Виена само на около час път с кола. То е най – голямото степно езеро в Централна Европа и е разположено в края на унгарска равнина, заобиколена от пояс тръстики с изумителни птици, живеещи в него. Намиращите се в непосредствена близост винарски селца Руст и Мьорбиш са особено очарователни. През лятото край езерото се организира и забавен фестивал.