Виртуална разходка из новия офис на VMware България – Pixel Media

4
Добави коментар
Nefertitis
Nefertitis

Виртуална разходка из новия офис на VMware България

16 март 2010, 10:18

Софтуерната компания инвестира в модерна работна среда в София и ще продължи да разширява българския си екип, стана ясно по време на официалното откриване на новия офис

VMware, световен лидер в разработката на софтуерни решения за виртуализация на бизнес инфраструктури, приложими във всички сегменти от настолни компютри до корпоративни центрове за данни и актуалните cloud архитектури, обяви откриване на нова офис сграда на софийската организация. Българският екип на компанията отпразнува новината с официален коктейл през изминалата седмица.

VMware демонстрира своя ангажимент за непрекъснато развитие и подобряване на условията на работа за своите служители с наемането на 5400 кв.м. площ в една от новооткритите бизнес сгради на булевард „Г. М. Димитров” в София.

Новият офис на VMware България осигурява възможност за близо 400 работни места и удовлетворява плановете на организацията за постепенно увеличаване на екипа от софтуерни специалисти. Компанията инвестира и в разширяването на своя център за данни, който да покрива техническите изисквания и нужди на местния офис.

Сградата предлага комфортни работни помещения, изградени изцяло съгласно изискванията и стандартите за качество в софтуерния гигант. Налице са 18 конферентни зали като седем от тях са оборудвани с аудио-конферентни устройства и модерна презентационна техника. В пет от залите са налични и системи за видео-конферентни разговори с цел улесняване на ефективното взаимодействие между физически отдалечените екипи на компанията. Организацията е изградила и собствена зала за провеждане на технически обучения, оборудвана с индивидуални работни станции.

„За нас е важно да подобряваме непрекъснато социалните придобивки за нашите служители, както и работната среда като цяло. Това е и причината, поради която VMware инвестира в новия офис и техническото му оборудване. Паралелно с усъвършенстването на работната среда наш основен приоритет остава разрастването на екипа в София.”, коментира Диана Стефанова, Управляващ регионален директор, VMware.

Освен в модерни работни помещения VMware традиционно инвестира и в осигуряване на условия за ефективна почивка и забавления на своите служители с цел балансиране на стационарната работа, типична за професията на софтуерните инженери. На тяхно разположение са 4 големи зали за почивка с възможност за игра на тенис на маса, джаги или видео игри, както и фитнес център с разнообразно оборудване. На последния етаж се намира просторно и уютно подредено кафене с панорамна гледка към Витоша, което е притегателно място за служителите за кратка кафе пауза, за закуска или разговор между колеги.

„Изграждането на новия офис беше важна и стратегическа стъпка в развитието на центъра за проучвания и разработки на VMware в София, която затвърждава сериозните намерения на компанията да се разраства в България. Планираме значително да увеличим местния си екип през следващите 12 месеца.” – сподели Рагу Рагурам, Вицепрезидент на VMware, който пристигна в България за откриването на новия офис.

VMware България планира да наема активно нови кадри в следващите месеци, като във фокуса са квалифицирани специалисти, с висок технологичен опит, проактивни, притежаващи иновативно мислене и споделящи стремежа на компанията да продължи да бъде основен технологичен иноватор, като създават нови технологии в широк кръг от области – от корпоративните центровете за данни през настолните компютри до модерната cloud архитектура. Към настоящия момент компанията търси софтуерни инженери с много добри познания по Java, FLEX и C++, специалисти по контрол и тестване на качеството, както и автоматизация на процеса по тестване на качеството на продуктите. Търсят се и хора с управленски умения и опит в разработката на софтуерни продукти.

В галерията „снимки и видео” под тази новина ще откриете любопитни кадри и кратък видеоклип от новия офис на VMware България.

назад

предишна новина

следваща новина